Sziasztok!

A 2952. évi Citizencon-on mutatták be a Crusader hajógyártónak legújabb űrhajó felhozatalát, a Spirit szériát. A játékosok kérdéseket tehettek fel, és a legtöbb kedvelést kapott kérdéseket megválaszolták a fejlesztők.

A tervben szerepel egy másodlagos bejárat, vagy csak a rámpán keresztül tudunk majd bejutni a Spiritekbe?

Nincs másodlagos bejárat. A Spirit viszonylag kicsi és egyenes vonalú elrendezésének nem igazán tett volna jót egy további bejárat, és nem is volt hely arra, hogy más kompromisszumok nélkül elhelyezzünk egyet.

Ez a hajó majdnem lopakodónak tűnik. A Spiritnek alacsonyabb lesz az EM/IR-jelzése, mint a Cutlassnak?

Az IR/EM jelet a hajóra szerelt alkatrészek és azok használata generálja, így a hajó megjelenése nincs hatással erre. A keresztmetszeti szignált azonban befolyásolja az alakja, így a célpontoknak való frontális megközelítése (vagy menekülés) csökkentett szignált eredményez.

A C1 vonónyaláb foglalatát lehet cserélni az A1 és az E1 távoli vezérlésű toronyfoglalatára?

Jelenleg nem tervezzük, hogy ezt lehetővé tegyük, de ahogy a hajó halad előre a fejlesztésben, ki fogjuk vizsgálni, hogy valamilyen kompromisszum mellett lehetséges-e.

Lesznek különböző típusú bombák, például precíz csapás vagy szőnyegbombák, amelyeket az A1 Spirit segítségével használhatunk?

Az induláskor csak egyetlen bombatípust tervezünk támogatni, ami egy egyszerű nagy erejű robbanóanyag lesz. Azonban a jövőben, ha léteznek alternatív lehetőségek, ezek cserélhetőek lesznek, ahogyan más hajókon is támogatjuk, ahol testre szabhatod a rakétakövető típusát.

Harroway

Mely fegyverrendszereket irányíthatja a pilóta és melyeket a másodpilóta?

Alapértelmezés szerint a pilóta irányítja az orr- és szárnyfegyvereket, a másodpilóta pedig a hátsó lövegtornyot. Az orr fegyvereket opcionálisan a másodpilóta is irányíthatja, ha kívánja.

A Freelancer és a Cutlass Black statisztikáit elnézve úgy tűnik, hogy a Spirit felszereltségét tekintve (pajzsok, tűzerő, rakodókapacitás, védelmi képességek) az alsó kategóriába sorolja. Vajon ez a hajó képes lesz lépést tartani a Crusader nagysebességű képességeivel? Hogyan viszonyul a Spirit sebessége és manőverezőképessége a hasonló méretű/szerepű hajókhoz, mint például a Cutlass és a Freelancer?

A többi Crusader-hajóhoz hasonlóan a Spirit is manőverezőbb lesz, mint amit a mérete általában diktálna, lehetővé téve, hogy alacsonyabb alkatrész-mennyiséget használjon, miközben még mindig hatékony marad.

Az A1 és az E1 hátsó lövegtornyai tüzelhetnek előre?

Nem. Ezek kifejezetten a hajó hátsó részét fedik le.

Milyen dokkolási képességekkel rendelkeznek ezek a hajók? Például, tudnak-e dokkolni egy nagyobb hajóhoz?

Nincs dokkolási lehetőség, mivel a Spirit elég kicsi ahhoz, hogy egy zárt hangárban bárhol leszálljon.

Ferron ringworld Kray

Milyen lakókomfortra számíthatunk a legénység számára? Az E1-esben jobbak lesznek a legénység életkörülményei, és az E1-es utasai külön VIP fürdőszobát kapnak majd?

Mindhárom változatban ugyanazok a legénységi lakrészek találhatók, egy közös térben, ahol ágyak, egy kis konyha, valamint egy beépített zuhanyzó és WC található. Az E1 esetében azonban az utasok számára külön WC és zuhanyzó áll rendelkezésre, amely a fő üléstér alatt található.

Az A2 Hercules egy olyan opcióval rendelkezik, amely az S10-es bombákat kazettás bombarendszerre cseréli. Vajon az A1 Spiritnek is lesz hasonló opciója?

Jelenleg nem tervezik, hogy az A2 Herculeshez hasonlóan alternatív bombakilövőkkel lássák el a gépet.

Moduláris lesz? Megvehetnénk például egy modellt, és a jövőben esetleg cserélhetnénk modulokat, hogy a C1-esünkből E1-es vagy A1-es legyen?

Nem. A fejlesztés korai szakaszában megnéztük, hogy a hajót modulárisan alakítjuk-e ki, de elvetettük, mivel ez alapvető változtatásokat igényelt volna a szekciók elkészítésében. Ez különösen az E1-et érintette, amely sokkal korlátozottabb lett volna a hatókörében és a méretében.

Kruger enable us to access sabotage

Mely Spirit-változatok képesek járműveket szállítani, és milyen méretűeket?

Csak a C1 Spiritet tervezték úgy, hogy illeszkedjen egy járműhöz, amely lehet Cyclone méretű vagy kisebb. Az E1 és az A1 hivatalosan nem támogat semmilyen járművet, bár teljes mértékben számítunk arra, hogy a játékosok a kisebbek közül néhányat a bejárati területre zsúfolnak.

Az A1 Spirit bombázó változatnak van egy “tányérja” a tető tetején, de a specifikációk nem mutatják ugyanazt az S2 szkennert/radart, mint a többi változat. Mi ez a kerek funkció?

A tetején lévő kerek tál csak egy “szabályos” esztétikai funkció, és semmilyen játékmenetbeli előnnyel nem jár.

A Spirit úgy tűnik, hogy szakít a Crusader vonal elnevezési koncepciójával. A legtöbb Crusader-hajót a görög és római mitológiára utalva nevezték el. Honnan származik a Spirit név?

“A Crusader a Spiritet a márka új irányának tekinti. A Star Fighterrel kezdve a vállalat eltávolodott a szállításra szakosodott gyökereitől, és új piacokra terjeszkedett. A Spirit többfunkciós funkcióival úgy döntött, hogy maga mögött hagyja a régi nómenklatúrát”.

– Narrative Team