Megjöttek a kérdések és válaszok az RSI Galaxyhoz.

Ha nincs semmilyen modulom, a hajó közepén csak egy üres szoba lesz, vagy a Galaxynak lesz alap modulja? És ha üres lesz, lehet azt tárolónak használni?

Ha egyáltalán nincs modul, úgy a Galaxy egy üres területtel fog rendelkezni, de burkolata lesz, lehetővé téve hogy a hangárból be lehessen járni a hajót. Egyszerű üres tér, lehet tárolónak is használni, de az nem lesz biztonságos, vagy biztosított raktér. A Galaxy nem jön alap modullal két okból sem. Elöször is azt szeretnénk, hogy a játékosok válasszák ki a kezdő modult, és ne valami olyanról kelljen váltaniuk amit nem is akartak. Másodszor a modulok ugyanúgy helyet fognak használni az inventoryban mint minden más és így igazságtalanul büntetné a játék őket.

Hogyan lehet majd cserélni a modulokat? Pl. Mennyi idő lesz? Hol lehet elvégezni? Repülés közben is lehet vagy a 2 modult elöbb egy helyre kell szállítani?

Egy helyen kell lennie a moduloknak hozzá, és megelelő helyen kell lenni mondjuk a Cousin Crow’s üzletben. Még nem tudni pontosan mennyi idő lesz a csere, de úgy tervezik, hogy egyszerű és gyors folyamat lesz.

A Galaxy le tudja majd dobni a modulját a felszínre így létrehozva valamiféle bázist?

NEM. A modulnak ugyanúgy szüksége lesz erőműre, hűtőegységre, önállóan nem lesz képes működni. Ezenkívül lesz egy fedő elem, azt is el kellene előtte távolítani.

Lesz bármilyem medikus része az a hajónak ami nem maga a modul?

Nem, csak a medikus modulban lesz orvosi ágy.

A Galaxyt úgy tűnik nem a pajzsa fogja megvédeni. Hogyan fogja ezt kompenzálni? Gyorsabb lesz vagy vastagabb lesz a páncélja?

Következő évben ha már látják hogy a többi egysége hogy működik a hajónak újra vizsgálják. De röviden szerintük elég jó lesz a “nagy” S3as pajzs, ami sokkal erősebb mint egy S2 es.

Mi van a híd előtt/alatt?

Csak vizuális design, játéktechnikailag semmi.

Kaphatnánk egy is magyarázatot mi az a két szoba a híd után?

A felső fedélzeten a két szoba a híd után az egyik a dokk gyűrű a másik az személyi lift. Az alsó fedélzeten az első helység az alkatrészeknek a második helység a legénység öltözője / űrruha tároló a hajó elhagyásához.

A pilóta tud kezelni tornyot? és ha nem bármilyen fegyvert?

Tornyot csak a többi személyzet tud kezelni. A pilóta a rakétákhoz fér hozzá.

Milyen lesz a finomító modul összehasonlítva a MISC Expanse képességével hogy 6 finomítást tud egyszerre végezni? Tud tárolni egyszerre nyers és finomított ércet is?

Mindkettőt fogja tudni tárolni, a nyerset ugyanúgy mint az Expanse külső tárolókban. Kettő nagyobb reactorral fog finomítani. Lehet hogy kevesebb munkát fog tudni egyszerre végezni, de nagyobb mennyiséget fog tudni finomítani majd utána tárolni is.

Fel tudja majd használni valahogy a finomított quantumot a Galaxy?

Ez nem az odyssey, itt nem lesz a finomító a tankkal összekapcsolva, máshogy kell megoldani a feltöltést.

A honlap szerint,  vagy hangár vagy 64 SCU -s raktér. Vagy csak 64 SCU-s szállítmányt tudunk itt felvenni vagy letenni vagy egy XXSes hajót vagy hogy is van ez?

A rakterület 2x 32 SCU, ezek nem vesznek el abból a területből ahol a hajó lehet mert a két szélén van. Egyszerre lehetőség van beállni egy XXS méretű hajóval és tárolni 64 SCU rakományt.

Raktér modult választva tractor beammel képesek leszünk a hangár ajtón is beemelni egy járművet mondjuk egy nova tankot?

Ha lehetséges is lesz, ez nem lesz szándékos. A teherliften 2 db 32 SCUs konténer elfér, tehát az Ursa méretű járművek kényelmesen beférnek.

Milyen lesz a menőverezhetősége a Carrackhoz vagy a Conniehoz képest?

A mérete miatt a manőverezhetősége a carrackhoz áll közelebb sebessége viszont a conniehoz.

Milyen hajók férnek majd be a hangárba? Pl a prospector befér majd? Lesz a hangárnak saját liftje vagy rámpája hogy földi jármű is be tudjon oda állni?

A hangárba csak XXS méretű hajó fér be a prospector nem fog. De a finomító modulhoz nem is kell beférnie, mert tractor beammel lesz mozgatva a külső tárolókkal a finomítandó érc.

A hátsó hangárnak nem lesz rámpája, a szükséges szög a hangár méretekkel nem megfelelő. A hátsó hangárnak nem lesz liftje, de ott lesz a középső modul liftje ami a földi járművekhez van.

Tisztázás képpen a jelenlegi XXSes járművek: Anvil Pisces, Argo MPUV, MISC Razor, Origin 85X, és Origin M50.