A Star Citizen Alpha 3.18 egy teljesen új karrierutat vezet be: Hajóbontás & Javítás.

Ennek részeként minden hajó frissítésre került, hogy támogassa az “enyhe halált”. Ez azt jelenti, hogy a játékosok hajói nem mindig semmisülnek meg teljesen a halál beálltakor, így a hajótest menthető marad. Az összegyűjtött, lebontott anyagot aztán nyereségért el lehet adni, vagy a sérült járművek javítására lehet használni.

Az alábbiakban egy gyors útmutatót találsz a Hajóbontás & Javítás [Salvage & Repair] karrierhez. Ezt az oldalt is bővíteni fogjuk, amint a karrier további aspektusai is online lesznek a jövőben.

A szakma eszközei

Multi-Tool tartozék:

SalvageMultiTool

Szeretnéd elkezdeni a hajóbontási karrieredet? Menj el a Dumper’s Depotba vagy a Platinum Baybe, és szerezz be egy Multi-Toolt és a Cambio-Lite SRT tartozékot a Greycat Multi-Toolhoz.

Ez a tartozék egyaránt képes feltölteni az újrahasznosított anyagkompozit (RMC) tartályokat a hajótestek lebontásával, és RMC-t adagolni, hogy segítsen a hajótestek sérüléseinek kijavításában.

 

 

 

 

Drake Vulture

VultureSalvageCommLink

Senkinek nem tartozol, kihagyhatod a közvetítőket, és profi módon nagyot kereshetsz a roncsok szétszedésével.

Ez az együléses hajó a tökéletes módja annak, hogy komolyan belevágj az iparba, amikor készen állsz arra, hogy továbblépj a Multi-Toolról egy magasabb szintre.

 

 

 

 

Aegis Reclaimer

Reclaimer

A megerősített rakterének és a nagy hatótávolságú quantum hajtóművének köszönhetően a Reclaimer ideális a mélyűrbeli roncsok szétszedésére.

Rendelkezel egy legénységgel, amely nagyobb hajókat akar szétbontani? Az Aegis Reclaimerrel a csapatod nagy nyereséget kaparhat ki a burkolatból.

 

 

 

 

RMC

Az újrahasznosított anyagkompozit (RMC) a hajótest lekaparása során összegyűjtött nyersanyag. Az RMC-t árukonténerekben tárolják, és az árukereskedelmi kioszkokban nyereséggel értékesíthető. Minden bontóhajón, mint például a Vulture, az RMC-t a bontási és javítási kéziszerszámok által használt tartályokba is át lehet pakolni. Az erre a célra fenntartott boltokban megvásárolható Multi-Toolhoz szükséges üres tartályok szintén feltölthetők az árukioszkokban RMC-vel.

Burkolatbontás és javítás

Az első hajó szétszedési funkció, amely a ‘versbe érkezik, a Burkolatbontás és javítás. Ez a két funkció kéz a kézben jár, mivel az elhagyott hajótestekről lekapart anyagot a saját hajóid javítására használhatod fel.

SalvageHUD

Bontási mód

Vulture vagy Reclaimer fedélzetén vagy? Aktiváld a bontási módot (alapértelmezett ‘M’ billentyű), vagy ugorj be egy bontó toronyba, és megjelenik a HUD.

A bal és/vagy jobb oldalon a felszerelt bontó modulok információi jelennek meg. Olyan fontos paramétereket mutat, mint a sugár átmérője, valamint az aktuális sebessége és hatékonysága.

A felszerelt modulok között alapértelmezés szerint a jobb egérgombbal válthatsz. További modulok a Dumper’s Depotban, a Platinum Bayben és más boltokban kaphatók.

 

 

RMC mozgatása

RMCBox

Ha találtál egy fémdarabot vagy hajót, amit lebonthatsz, kapcsold be a sugárt az ‘Egér 1’ tehát bal gombbal. A HUD alján kijelzők jelzik, hogy mennyi anyag áll rendelkezésre a bontósugarad alatt.

A HUD felső részén látható az aktuális kitermelési sebességed és az előrehaladásod egy SCU-tartály RMC-vel való feltöltésében, valamint ezen felül a célzott szakasz fennmaradó anyaga. Ezek a konténerek automatikusan feltöltődnek, ahogy kaparsz/bontasz és kilökődik a raktérbe.

Miközben ezeket a konténereket töltöd, előfordulhat, hogy a HUD-odon figyelmeztetés jelenik meg, amely egy elakadt szállítószalagról tájékoztat. Ekkor az árutartályt egy vonósugárral (vagy egy barátod segítségével) le kell mozgatnod a raktér szállítószalagjáról.

A raktérben lévő töltőállomással RMC-tartályokat is készíthetsz, amelyeket a Cambio-Lite SRT tartozékkal felszerelt multi-szerszámoddal használhatsz a javításhoz.

 

 

Zsákmány eladása

CommoditySalvageCommLink

Ha már tele van a hajó raktered az SCU-konténerekkel amik meg RMC-vel vannak töltve, menj el egy árukioszkhoz, hogy eladd őket.

Ezek a legtöbb leszállási zónában és űrállomáson megtalálhatók.

Azonban nem minden kioszk vásárol RMC-t, és ne felejtsd el szemmel tartani az árat, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem kaptál-e rossz üzletet!

 

 

 

 

Javítási lehetőség

RepairSalvageCommLink

Ha az SCU tartályok feltöltése helyett RMC-tartályokat hoztál létre, és kéznél van az SRT Multi-Tool tartozékod, akkor RMC-vel megjavíthatod a saját vagy egy barátod hajótestének sérüléseit. A Multi-Tool, a tartozék és a feltöltött RMC tartály felszerelésével, nyomd meg a ‘B’ billentyűt, hogy a bontási módból a javítási módba válts.

Jelentősen meg tudod javítani a hajótestedet, de nem teljesen. Ahhoz, hogy teljesen helyreállítsd a hajód burkolatát, el kell vinned egy olyan leszállóhelyre vagy hangárba, ahol javítási szolgáltatásokat kínálnak.

 

 

 

 

Forrás:
https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/19070-Alpha-318-Salvage-Repair