Ahogy már megszokhattuk, a Mirai Fury bemutatása után is megjelent a kérdések és válaszok cikk, amiből általában többet megtudhatunk a hajó jelenlegi, és jövőben betöltendő szerepéről, tulajdonságairól. Vágjunk is bele:

Star Citizen Mirai Fury Gal 04 4k

K: Melyik a legkisebb hajó, amibe a Fury még könnyedén belefér?

V: A legkisebb hajó, amibe ténylegesen be lehet zárni a Furyt, az a Cutlass Black, de a Star Citizen világának pickupja, a CO Nomad is tud egyet szállítani a hátsó, nyitott rámpáján.

 

K: Le lehet cserélni a Fury fegyvereit rakétaállványokra, vagy a Fury MX verzió esetében a rakétaállványokat fegyverre?

V: Nem, a Fury felfüggesztései nem cserélhetőek, azokra nem lehet rakétaállványokat helyezni, ahogy ez a többi hajónál is van. A hajó méretéből adódik az is, hogy az MX rakétaállványai sem cserélhetőek, azok beépítettek, így legfeljebb magát a rakétát lehet cserélni.

 

K: Hogyan viszonyul a Fury egy Merlinhez, vagy Archimedeshez sebességben, mozgékonyságban, tűzerőben és ellenálló képességben?

V: Igazán jól, sebesség és mozgékonyság terén nagyon jól szerepel, de ez az ellenálló képesség rovására megy.

 

K: Van a Furyn személyi tárhely, vagy fegyvertartó?

V: Nincs hely fegyvertartónak, azonban egy kis, személyes tároló ki lett alakítva.

 

K: Hogy produkál a Fury egy könnyűvadásszal, például egy Anvil Arrowwal szemben?

V: Egészen kedvezően. Bár ez egy parazitahajó, mivel nincs kvantumhajtóműve, de a Mirai úgy tervezte, hogy fel tudja venni a kesztyűt a könnyűvadászokkal, amelyhez meg is van a megfelelő fegyverzete. Ha azt nézzük, hogy a könnyűvadászok gyengéje az ellenálló képességük, akkor ebből következik, hogy pár jól irányzott lövés katasztrofális következményekkel járhat a számukra.

 

K: Van a Furyban katapultrendszer?

V: Nem, nincs. (Az egész hajó egy nagy katapultülés – Shed)

 

K: Mekkora a Fury jelkibocsátása a többi parazitahajóhoz viszonyítva?

V: Nagyjából azonos szinten van, tekintve, hogy az energia, pajzs, hűtőrendszer azonos méretű, a fegyverzetnél pedig csak kettővel több löveget kell ellátni.

 

K: A Fury használ bármilyen idegen technológiát?

V: Mivel a Mirai a MISC alegysége, így természetesen részesül a fő cég technológiáiból, amik a Xi’an együttműködésből jönnek. Ennek az egyik látványos eleme a Fury idegen felépítésű hajtóműrendszere.

 

K: Mennyire repül jól a Fury az atmoszférában és az űrben?

V: Atmoszférában az átlagosnál jobban repül, ami a kis tömegéből, valamint a hajtóművek különleges kialakításából következik. Azok közé a hajók közé tartozik, amelyekkel könnyű repülni az atmoszférában.

 

K: Mennyire biztonságos a hajó üvegkabinja?

V: Annyira, amennyire az lehetséges amellett, hogy biztosítsa a kilátást. Az MX verzió rendelkezik egy további, kinyitható robbanásvédő pajzzsal, ami tovább növeli a védelmet.

 

Figyelmeztetés

A fenti válaszokat a fejlesztők a hajó jelenleg elfogadott állapota, elképzelése szerint adták, azonban fenntartják a jogot, hogy ezeket a későbbiekben – amennyiben szükséges – a visszajelzések, játéktesztek és egyéb felülvizsgálatok miatt megváltoztassák, balanszolják vagy finomhangolják.