Ahogy már megszokhattuk, az RSI Lynx bemutatása után is megjelent a kérdések és válaszok cikk, amiből általában többet megtudhatunk a rover jelenlegi, és jövőben betöltendő szerepéről, tulajdonságairól. Vágjunk is bele:

Star Citizen lynx gal 03 21 9

K: Kap valamilyen különleges felfüggesztést az utaskabin, hogy az egyenetlen területen való száguldás közben a benne utazók kényelmesen szürcsölgethessék a pezsgőjüket anélkül, hogy az kicseppenne?

V: A jármű felfüggesztése finomabbra van állítva, hogy a megfelelő kényelmet biztosítsa az utasoknak. Azonban a jármű az Ursa alapjaira épült, így szükség van bizonyos kompromisszumokra, amikor a terepen közlekedik.

 

K: A Lynx erősebb páncélzattal és pajzsokkal van felszerelve, mint az Ursa, hogy a fontos utasokat biztonságban tartsa?

V: A Lynx pajzsán nem változtattak, a páncélzata pedig gyengébb, mint az Ursának, de a fontos helyeken megerősítették azt.

 

K: A Constellation Phoenix és az Emerald tulajdonosok Lynx rovert kapnak majd?

V: Igen, mind a régi és mind az új tulajdonosok csomagja tartalmazza már a Lynx rovert.

 

K: Van hely a járművön testőrnek és a felszerelésének?

V: Az az elképzelés, hogy a testőr a vezetőfülkében ül, a felszerelését pedig közvetlenül a fülke mögött tudja tárolni, így bármikor készen áll, ha meg kell védeni a járművet.

 

K: Az utastéri tárolók jármű tárhelyként vannak beállítva?

V: Igen, kettő található belőlük a két VIP ülés mellett, a jármű hátuljában.

 

K: Van a Lynxnek valamilyen plusz védelme, például elhárítórendszere?

V: Nem, az Ursához képest nincs további védelmi rendszere.

 

K: Tekintettel arra, hogy a Lynx más futóművekkel rendelkezik, mint az Ursa, másképp fog viselkedni az egyenetlen terepen?

V: A Lynx végsebessége valamivel magasabb, mint az Ursáé, de ez főként annak köszönhető, hogy az egész jármű könnyebb. A kezelhetősége nagyon hasonló lesz az Ursáéhoz és a különbségek csak ebből a magasabb végsebességből és a puhább felfüggesztésekből származnak.

 

K: Lesznek belső, vagy külső alkatrészek, amiket cserélhetünk az RSI roverek között? Például fel lehet majd szerelni a Lynx kerekeit az Ursára?

V: Szerepel a tervek között, hogy a kerekeket, felfüggesztést, stb. fejleszteni lehessen a jövőben, de ez nem szerepel a jelenlegi verzióknál.

 

K: A Lynx külső méretei ugyanazok, mint az Ursáé és így ugyanakkora hajókba fér be, mint a testvére?

V: A Lynx tervezésekor az egyik kitétel az volt, hogy nem haladhatja meg az Ursa méreteit, így befér azokba a hajókba, amikbe az Ursa.

 

K: A Lynx luxus belső berendezéssel rendelkezik a rövidebb utakra és találkozókra, de hosszabb utak esetén ki lehet alakítani benne ágyat?

V: Nem, nincsen benne ágy… de a székek elég kényelmesek…

 

K: Hogy férhetnek hozzá a játékosok a jármű alkatrészeihez, például a pajzsgenerátorhoz? Belülről elérhetőek lesznek, vagy ehhez ki kell szállni a járműből?

V: Az alkatrészek egyből a jármű bejáratánál vannak, pár panel mögé rejtve.

 

K: Milyen érvek szólnak amellett, hogy az Ursa helyett valaki egy Lynxet vegyen?

V: A Lynx kicsit mozgékonyabb és gyorsabb, valamint nagyszerű kilátás nyílik belőle, de cserébe például kevesebb rakományt lehet vele szállítani.

 

K: A Lynx magasabb szintű alkatrészekkel gurul ki a gyárból, mint az Ursa?

V: A fegyverzettől eltekintve a Lynx ugyanazokat az alkatrészeket használja, mint az Ursa.

 

K: A Lynx roverhez jár, vagy elérhető a boltban különleges festés?

V: Az Ursa festéseit a Lynxre is fel lehet tenni és fordítva.

 

K: A Lynx töltött hűtővel érkezik?

V: Alapfelszereltség a pezsgő és pár egyéb alkoholos ital.

 

Figyelmeztetés

A fenti válaszokat a fejlesztők a jármű jelenleg elfogadott állapota, elképzelése szerint adták, azonban fenntartják a jogot, hogy ezeket a későbbiekben – amennyiben szükséges – a visszajelzések, játéktesztek és egyéb felülvizsgálatok miatt megváltoztassák, balanszolják vagy finomhangolják.