Ahogy már megszokhattuk a korábbi hajóknál, úgy az Anvil F8C Lightning esetében is megjelent a kérdések és válaszok cikk, amiből általában többet megtudhatunk a hajó jelenlegi, és jövőben betöltendő szerepéről, tulajdonságairól. Vágjunk is bele:

 

K: Mi a különbség a katonai és a civil F8A között?

V: A civil változat, az F8C kevésbé páncélozott, valamint egyel alacsonyabb méretű felfüggesztései vannak a hajó vázán, mint a katonai, F8A verziónak. Azonban még így is jó erősen oda tud csapni.

 

K: Kifejezetten nehézvadászként mi lesz az a tipikus harci helyzet, ahol az F8C kihasználhatja az összes adottságát?

V: Az F8C annyi páncéllal és fegyverrel van felszerelve, hogy a legtöbb kis és közepes célpontok elleni összetűzésben hatékony lesz.

 

K: A pilóta tudja majd távirányítani a tornyot, hogy azzal 360 fokban körbeforogva lőhessen? Esetleg lesz automatizált blade erre a későbbiekben?

V: Nem, a torony sokkal inkább egy gömbcsuklós dupla fegyver, mintsem egy tényleges torony.

 

K: Az F8C fegyverzete gömbcsuklós, vagy fixen rögzített?

V: A gyári felszereltségben van mindkét fajta. A hátán és az orrán lévő fegyverek alapbeállításnál gömbcsuklósak úgy, hogy ebben az esetben nincs a fegyvernek méretvesztése. Ennek köszönhetően az egyik fegyvercsoport rögzített (a szárnyakon lévők), míg a másik gömbcsuklós.

K: Tekintettel arra, hogy az F8C az UEE Navy legfejlettebb vadászgépe, számíthatunk arra, hogy fejlettebb, magas szintű, katonai specializációjú alkatrészekkel érkezik?

V: Ahogy a többi, civil célra átalakított katonai hajónál megszokhattuk, itt sem engedélyezik a katonai alkatrészek civil felhasználását.

 

K: Mennyire lehet jól kezelni a hajót légkörben? Elsődlegesen űrharcra fejlesztette a haditengerészet?

V: Mind légkörben, mind azon kívül jól kezelhető, egy nehézvadászhoz képest. Bár eredetileg űrharcra fejlesztették, a formája jó manőverezést biztosít számára a légkörben is.

 

K: A hajó “gold standard” állapotban van, vagy számíthatunk javításokra a jövőben? A mostani beállításai véglegesek?

V: Egyelőre még nem “gold standard”. Ez a kiadás elsődlegesen a már korábban elkészült hajót adja a játékosok kezébe, pár felhasználói élmény javítással, ami a korábban ellopott Lightningoknál nem volt meg. A beállítások természetesen nem véglegesek, figyelni fogják a hajó teljesítményét és változtatnak azokon, hogy a fejlesztők által megálmodott szerepet tudja betölteni. Amikor a Squadron 42 megjelenik, akkor fog sor kerülni egy felülvizsgálatra, ami “gold standard” állapotba emeli a hajót a PU-ban is.

 

K: Miben különbözik az F8C Lightning Executive Edition (EE) az alap F8C-től?

V: A EE egy másfajta, fekete-arany festéssel jön, amely megjelenik a pilótafülkében is másfajta műszerfal és szék képében.

K: Lesz a hajón doboz, testpáncél, vagy kézifegyver tárolására?

V: Dobozoknak nem lesz hely, de a későbbiekben ki lesz alakítva személyi tároló a fegyvernek és egyéb tárgyaknak.

 

K: Van a hajóban katapultülés?

V: Igen.

 

K: A hajóval már ki lehet próbálni a legújabb játékelemeket, például a Master Modot az Arena Commanderben?

V: A hajó az Arena Commanderben elérhető lesz, de még nem lett átkonvertálva a Master Modra.

 

K: Hány verziója van az F8C-nek és ezek mindegyike elérhető lesz a születésnapi program alatt?

V: Számos verziója létezik az F8C-nek és ezek közül nem lehet elérni mindegyiket vásárlás, vagy egyéb módon. Bizonyos verziókat csak a Concierge rang révén lehet megszerezni.

Az alap F8C Lightning, az újonnan bemutatott Shock Wave festéssel a Wing Commander szinthez, az F8C EE pedig a Praetorian szinthez van kötve. A születésnapi esemény során a játékosoknak az alap F8C Lightningot van esélyük megszerezni az aranyjeggyel, viszont a platinajegy emellett a Stormfire festést is tartalmazza.

K: Milyen méretű leszállóhelyet használ a hajó?

V: Kis méretűt, mint a Vanguard és a Reliant.

 

K: Nem arról volt szó, hogy az F8C csak a Squadron 42 megjelenése után lesz elérhető?

V: Mivel amúgy is számos különleges tartalom érkezik a Squadron 42 után, így úgy érezték, hogy a továbbiakban fölösleges visszatartani az UEE legjobb vadászát, különös tekintettel arra, hogy a játékosok már számos alkalommal sikeresen elraboltak F8-akat a játékban.

 

K: A mostani esemény fényében továbbra is lesz lehetőségünk megszerezni az F8C Lightningot a Squadron 42-ben?

V: Azok, akik végigviszik a Squadron 42-t, számíthatnak különleges bónuszokra, amiket átvihetnek majd a Star Citizen univerzumába, köztük az F8C Lightningra is. Szóval ha elmulasztanátok ezt a születésnapi eseményt, akkor sincs okotok aggódni.

 

Figyelmeztetés

A fenti válaszokat a fejlesztők a hajó jelenleg elfogadott állapota, elképzelése szerint adták, azonban fenntartják a jogot, hogy ezeket a későbbiekben – amennyiben szükséges – a visszajelzések, játéktesztek és egyéb felülvizsgálatok miatt megváltoztassák, balanszolják vagy finomhangolják.