Szűk két nappal a CitizenCon előtt kikerült a LIVE szerverekre az Alpha 3.21-es verzió. Ahogy a korábban, még a PTU fázis alatt megírtuk, a most elindult verzió a 3.20.1-es jelölést viselte volna, azonban ez a frissítés tartalmaz egy olyan mérföldkövet, ami miatt úgy érezték a fejlesztők, hogy megérdemel egy teljesen új patch-verziót.

Ez pedig az, hogy a 3.21 alatt új tesztelési módot, csatornát mutatnak be abból a célból, hogy a háttértechnológiákat bevezessék. A fejlesztőknek lehetőségük lesz arra, hogy a játékosokat az aktuális LIVE verzió tartalmával megegyező, de komoly háttér-technológiai változásokkal megfűszerezett verzióra irányítsa, amiket ennek segítségével ellenőrizhetnek, csiszolhatnak, mielőtt a LIVE verzióra kerülne.

Egyelőre ez a fajta tesztelés még nem indult el, azonban a frissítéssel így is érkezett pár apró tartalmi bővítés:

Star Citizen Alpha 3.21: Küldetésre készen

A nagy kockázat nagy haszonnal is kecsegtet, szóval irány az univerzum, ahol megtalálhatod az eddigi legveszélyesebb küldetéseket. Ellenséges bunkerekbe történő beszivárgástól Orison idilli, lebegő platformjain történő rendészeti feladatokig az Alpha 3.21 minden támogatónak új kihívásokat tartogat.

Új küldetéstípus: Bizonyíték ellopása Security Post Kareahról

Ebben a teljesen új típusú küldetésben a játékosoknak különféle perdöntő bizonyítékokat kell eltüntetnie Kareah bűnjelkamrájából. A terv egyszerű, de a megvalósítás a legedzettebb bűnözőket is meg tudja izzasztani. És itt nem csak az őrökre kell gondolni, hanem a többi bűnözőre is, akik szintén rá akarják tenni a mocskos kis mancsukat a bizonyítékra.

Új küldetéstípus: Csomagfelvétel a föld alatti létesítményben

Maga a feladat vadabb, mint a címből tűnik, mert ezt a csomagot gaz, erőszakos haramiák orra elől kell elkapkodni, akik Stanton távoli zugaiban fészkelték be magukat a föld alatti létesítményeikbe. És ha már ott vagy, összeszedhetsz pár egyéb értékes cuccot is…

Új küldetéshelyszín: Orison ostromának visszaverése új platformokon

Újabb lebegő platformok csatlakoztak a megszállt területek közé, ahol a sisakunk alatt hatalmas mosollyal szórhatjuk a különféle típusú lövedékeket a rózsaszín felhőket vörösre festeni kívánó kalózok felé.

Új hajó: Crusader A1 Spirit

A frissítéssel elérhető lett a Crusader gyártó Spirit sorozatának A1 jelzésű bombázója, ami az A2 kistestvére mind a saját, mind a bombák méretét tekintve. A hajó S5-ös bombákkal van felszerelve, de emellett további fegyverek is rendelkezésre állnak, hogy a pilóta és a legénység megvédhessék magukat, miközben békésen bombákat akarnak szórni a naplementében.