Az idei CitizenCon igazán jó volt, remek dolgokat láttunk és ezek közé tartozik a Preview Channel is, amit a műsor alatt jelentettek be.

A Star Citizen fejlesztése során számos technológiai mérföldkövet sikerült elérniük a fejlesztőknek, amivel közelebb hozhatták nekünk az élettel teli univerzumot. Azonban az így érkező frissítéseknek rendszeresen idő kellett, hogy megfelelően működjenek, belesimuljanak a játékba. Ez egy olyan folyamat, amit a fejlesztés alatt nem lehet elkerülni és zavaró lehet azok számára, akik csak játszani akarnak a játékkal.

És itt jön képbe a Preview Channel, ami egy új környezetet teremt, ahol az új fejlesztéseket bemutathatják, kipróbálhatják. Ez egy elkülönített terület, aminek segítségével megvédik a LIVE szervereket a nem várt hibáktól. Így az újonnan érkező technológiák, például a Replication Layer is itt fog bemutatkozni. Ezt tesztelni és tökéletesíteni fogják egészen addig, ameddig meg nem érik arra, hogy bekerüljön a PTU LIVE környezetébe. A jövőben első körben ide fog érkezni a Server Meshing is, majd ha stabilan működik, akkor szabadítják rá a PTU-ra, és várhatóan az összes nagyobb fejlesztés is ezt az utat fogja megtenni.

Ez azt jelenti, hogy ha téged nem érdekelnek a legújabb technológiák, akkor egész egyszerűen csak csatlakoznod kell a LIVE szerverekre és elmerülhetsz a játékban. Azonban ha szeretnéd minél előbb látni, hogy hová tart a játék, akkor a Preview Channel lesz a célod.

De fontos észben tartani, hogy a Preview Channel nem a gyenge szívűek játszótere lesz, ebben a környezetben mindig fel kell készülni a legváratlanabb dolgokra is. A szervereket bármikor lekapcsolhatják, bármikor újraindíthatják, különféle ismeretlen, fura bugok kerülhetnek az utunkba. Úgy jellemezték ezt, mint a vadnyugat, ahol bármikor bármi megtörténhet és aki egy fejlődési utat akar bejárni, az itt nem fogja ezt megtalálni. De mindezek ellenére fontos lesz, hogy újra és újra nekiálljunk, mivel ez szükséges ahhoz, hogy a LIVE szerverekre már a lehető legkevesebb buggal és a legstabilabb verzióban érkezzen.

És itt jön egy remek hír, hiszen a Preview Channel első verziójában egyből Pyro rendszerbe látogathatunk el, amint a szerencse mellénk áll. Első körben a legaktívabb tesztelők, a Digital Goodies Pack tulajdonosok és a Concierge tagok közül véletlenszerű kiválasztás útján kap hozzáférést egy hullám a csatornához, majd a szokásos hullámok szerint nyitják meg azt egyre több és több ember előtt. Megnyílik tehát Pyro kapuja!