Csütörtök este LIVE szerverre került a 3.21.1-es frissítés, ami nem volt akkora meglepetés, tekintettel arra, hogy a patch szükséges volt a pénteken kezdődő International Aerospace Expohoz.

Ettől a frissítéstől kezdve Herbert célja az lesz, hogy a patchnotes is eljusson hozzátok magyarul. Vagy legalábbis annak az a része, amit ez a remek – saját bevallása szerint – űrcápa arra érdemesnek tart.

Star Citizen Patch 3.21.1

Mint minden frissítésnél, így most is azt ajánlják a fejlesztők, hogy töröljétek a USER és a Shader mappákat a telepítést követően, különösen akkor, ha különböző grafikai hibákat tapasztaltok, vagy a játék kifagy az indításkor. A USER mappa – alapbeállítás esetén – a C:\Program Files\Roberts Space Industries\StarCitizen\LIVE útvonalon érhető el, a Shader mappa pedig a %localappdata%\Star Citizen útvonalon.
Short Term Database Reset: Igen
Long Term Persistence: Bekapcsolva
Kezdő aUEC: 20,000

Ismert hibák:

 • A föld alatti létesítményekben az NPCk áteshetnek a lépcsőkön, talajon
 • Állomásra történő dokkolás esetén a dokkolókar nem nyílik ki
 • Ha több játékos használja a vonósugarat egy konténeren egy időben, akkor azoknak a játékosoknak a vonósugara az adott konténeren a továbbiakban nem működik megfelelően
 • Area 18 és GrimHex fegyvermentes zónájában történt halál esetén a játékosok elveszíthetik a felszerelésüket
 • Az SRV vontatófelülete nem mutatja a célpontot, vagy hibás adatot adhat annak ellenére, hogy a vontatandó hajó megfelel a kvantumugrásban történt vontatás minden kritériumának
 • Számos hajó szárnya, hajtóműve, leszállótalpa repülő módban van a hajó lehívásakor
 • A padokról való felállás során nincs ütközés
 • Arena Commander / Star Marine – A hajó- és felszerelésbérlés során a 3 napos bérlés hibás időtartamot mutat
 • Arena Commander – A játékos, akit leütnek, elveszíti a fegyverét
 • A játékosok desyncelhetnek, ha egy hajóról EVA módban átmennek egy másik hajóra
 • A Data Heist nehéz fokozatú küldetései nem indulnak el annak ellenére sem, hogy a játékos rendelkezik a megfelelő reputationnel.
 • A hajólehívó terminálok (ASOP) töltési képernyője nem ér véget
 • Bizonyos termékek eladásakor a kereskedelmi terminál “Invalid Sell Price” (=hibás eladási ár) feliratot mutat
 • A játékosok a szobájukban ragadhatnak, ha újrakezdik a tutorial küldetést, ha úgy léptek ki a menübe, hogy a karakterük halott volt

Új tartalom

Játékmenet

 • Új Rendszer: Birtokháborítás a hajókon – A játékosok hajóinak belseje mostantól tiltott terület lesz azok számára, akik nem kapnak engedélyt a belépésre. Az engedély egyelőre a csapattárs rendszeren keresztül történik mindaddig, amíg nem kerül be egy összetettebb, részletesebben kezelhető rendszer. Azokat a játékosokat, akik engedély nélkül lépnek egy hajóra, a játék egy feliratban figyelmezteti arra, hogy tilosban járnak és büntetlenül támadhatóvá válnak a hajó tulajdonosa és a csapattársai által. Ehhez kapcsolódik egy rövid időzítő is, ami a hajó elhagyása után még továbbra is támadhatóként tartja számon a tilosban járó játékost. Ha a tilosban járó játékos hajójára még az időzítő lejárta előtt átmennek a megsértett hajó játékosai, akkor az időzítő lejárta után is ott maradhatnak, egészen addig, ameddig el nem hagyják a hajót. Viszont ha ez után megtámadják a korábban támadhatóvá vált játékost, akkor bűncselekményt követnek el és fel lehet lépni ellenük az önvédelem keretein belül. Ez a frissítés eltünteti azokat a figyelmeztetéseket is, hogy egy új játékos csatlakozott a hajó kommunikációs csatornájához, hogy ne segítsék ezzel a hajó legénységét az esetleges átszállás könnyű észrevételében.
 • Új küldetés: Adatlopás – Egy új, törvényen kívüli küldetés mutatkozik be, ahol a játékosnak be kell szivárognia egy ellenséges területre és onnan adatokat kell megszereznie. A küldetés során a fő terminálhoz kell menni, ahol a rendszergazdák azonosító chipjeinek segítségével kell meghackelni a rendszert és megszerezni az adatokat. A letöltés ideje alatt meg kell védeniük a szervereket és a terminált, amit távolról megpróbálnak tönkretenni úgy, hogy túlhevítik azokat. Ha elég adatot sikerült letölteniük, akkor elhagyhatják a helyszínt és befejezhetik a küldetést. Ha túl sok szerver semmisül meg, vagy nem sikerül elég adatot letölteni, akkor a küldetés kudarcba fullad és a teljes bűnözői kör a játékoson fog gúnyolódni.

Új hajók és járművek

A frissítéssel a következő hajók kerülnek a játékba repülhető – a Storm esetén pedig jobb esetben vezethető – formában:

 • ARGO SRV
 • Crusader C1 Spirit
 • Tumbril Storm

Korábbi tartalmak frissítése

Helyszínek

 • A nagyobb leszállóhelyek körüli üvegfelületek visszatükrözési értékein változtattak, hogy csökkentsék az elvakító effekteket
 • A Seraphim állomás külső megvilágításán javítottak

AI

 • FPS AI viselkedés integrálása: A 3.21.1-es frissítéssel a Squadron 42-höz készült FPS AI viselkedés jelentős részét átültették a PU-ba. Ezek a fejlesztések, amiket eddig a PU-n kívül csináltak, jelentősen meg fogják változtatni a nehézségi szinteket, a viselkedéseket, animációkat, reakcióidőket és egyéb tulajdonságokat, amik a harcokat veszélyesebbekké, de jobb élménnyé teszik.

Játékmenet

 • Vonósugár T2 és Jármű vonósugár: a frissítéssel bekerültek a játékba a járműre szerelt vonósugarak és ezzel együtt a járművontatási lehetőség. De ez magával hozza a kézi vonósugarak eszköztárának bővülését, valamint egy teljesen új, önálló, nagyobb teherbírású kézi vonósugár bevezetését is.A frissítés során számos arra alkalmas hajó kapta meg a pilóta által kezelt, vagy távoli torony vezérlésű vonósugarát. A legtöbb hajó az utóbbi kategóriába tartozik, de a 315P és a Vulture vonósugarát a pilóta kezeli. Ez még csak a járműre szerelt vonósugarak első verziója, így előfordulhat, hogy azok elhelyezkedése a hajón nem végleges. Például a Cutlass Blacken biztos változni fog, mivel nem lát rá a hajó belsejére. Ezeken a későbbi frissítésekben fognak változtatni.Emellett – ahogy korábban is megemlítették – bizonyos hajók, mint az SRV számára lehetővé válik, hogy más, lekapcsolt pajzsú és hajtóművű hajókat megragadjanak és magukkal vontassanak űrön, légkörön és kvantumugráson át. Ezzel kapcsolatban bekerül az illegális vontatás bűncselekménye (Towing Crime): a vontatott hajó tulajdonosának lesz lehetősége bűncselekményként jelentenie a vontatást, ha azt nem csapattag hajtja végre. A vontatott hajó pajzsának bekapcsolásával azonnal megszakad a vontatás és a hajó leválik a vonósugárról.Új kézi vonósugár: Egy nagyobb vonósugár is érkezik a játékba, hogy lehetőség legyen a nehezebb tárgyak, ládák mozgatására. Lehetőség lesz egy adott objektum több vonósugárral történő emelésére is (de a biztonság kedvéért soha ne keresztezzétek a sugarakat! – szerk.). A vonósugarak kapnak egy visszarúgás szerű effektet is. A vonósugár új, kifejezetten erre a célra készült felhasználói felületet kap, amely számos hasznos információval látja el a kezelőt.
 • Átmenetileg letiltják a küldetés miatt megjelenő hajók vontatását: bizonyos küldetéseket frissítettek, hogy ne tegyék tönkre a sandbox élményt.Wake of Disaster: Mivel ezt egy PVP eseménynek szánják, nem engedélyezik, hogy a hajókat elvontassák a küldetésjelző ponttól. Azonban dolgoznak azon a módon, hogy a hajó vontatható legyen, de a küldetés az eredeti céljait is elérje.Cover-up and Illegal salvage: Ezeknél a küldetéseknél crimse statot ad a hajó vontatása, mivel nincs engedélye a játékosoknak a vontatásra, azonban a küldetések ettől függetlenül befejezhetőek (a Cover-up esetében ha elég messzire húzzuk a hajót, akkor a küldetés sikerrel zárul, mivel a biztonsági erők nem fogják azt megtalálni)Legal Salvage: Lehet őket vontatni, de griefing problémákhoz vezethetnek (nem tudom mire gondolnak – szerk.), amiken dolgoznak, viszont ezek a megoldások még nem kerülnek be ebbe a frissítésbe.
 • Új játékos élmény – New Babbage: Elkészültek a teljes “új játékos” élménnyel és küldetéssel New Babbage leszállóhelyen is. Ez számos változtatást eredményezett New Babbageon, megjelentek újabb üzletek, több kiírás, felirat látható, hogy segítsék a játékosok tájékozódását.
 • A radar felszíni érzékenysége: Bekerül a radar felszínvizsgálatának érzékenysége, aminek következtében a különböző típusú radarok különböző távolságról fogják észrevenni a felszíni járműveket. Ezzel együtt a felszíni járművek kibocsátásait teljesen felülvizsgálták, valamint a rakétavezérlővel rendelkező felszíni járművek képesek lesznek befogni más felszíni járműveket is.
 • AI hajórakományok változása: Változtatnak az elhagyott AI hajókban található rakományok fajtáin és mennyiségén, amihez egy új elosztási algoritmust használnak.
 • A föld alatti létesítményeknél javítottak a szegélyek, fedezékek használatán és a navigáláson

Hajók és járművek

 • Járműreflektorok: Minden hajó és jármű reflektorait átdolgozták. Ezzel a hajók és járművek a gyártójukhoz hű világítást kaptak. A reflektor ereje, távolsága és színe a jármű méretéhez és gyártójához lett igazítva. Ez azt jelenti, hogy a reflektorok 6 kategóriáját hozták létre, a S1-es 500 méterig, az S6-os 3000 méterig lesz hatékony.
 • Részleges hajótömeg balanszolás: A Tumbril Nova, Corsair, Vanguard, Caterpillar, Mole, Raft és Star Runner tömege javítva lett. A frissítés után emiatt a felsorolt hajók gyorsulása és kezelése enyhén változhat.
 • Tumbril Nova változások: a tonk lánctalpai minimális és maximális tapadási értékeket kapnak, valamint a fordulása is változik.
 • Megnövelték a Crusader Spirit szárnykapcsolódásainak alapéleterejét.

Core Tech

 • Számos kliens oldali teljesítményoptimalizálást végeztek
 • Több fizikai változást hajtottak végre, hogy megakadályozzák a játékosok hulláinak átesését a bolygófelszínen, amikor a hulla bizonyos sebességgel csapódik a talajba.
 • Szerveroldali teljesítményoptimalizálást hajtottak végre a hajóroncsokkal kapcsolatban.

Bugjavítások

 • Javítottak egy hibát, ami a lakókörzetek liftjeinek megjelenését akadályozta.
 • A medpenek státuszeffektjei már nem múlnak el 15 mp alatt (15 percig tartanak)
 • Javították a hibát, ami a bunkerküldetések befejezését követően azonnali birtokháborítást feltételezett és ennek következtében a bunker tornyai minden hajóra lőni kezdtek.
 • Javítottak egy hibát, ami miatt a játékosok nem tudtak a barátaiknak csapatmeghívást küldeni a menüből.
 • A PU beli eladók már nem nézhetnek a rossz irányba és nem állhatnak távol a pultjuktól.
 • Az AI őrök kezeinek már nem szabadna belesüllyedniük a testükbe a hangárokban a tétlen animáció során.
 • Javították egy hibát, aminek következtében az űrruha fúvókái EVÁzás után bekapcsolva maradtak.
 • Eddie Parr és a többi csapos animációs bugjainak meg kellene szűnnie, miközben tétlenek, vagy italt készítenek.
 • Az orisoni Stratus épület liftje várhatóan nem tesz 180 fokos fordulatot menet közben.
 • A küldetésfeladatok a toronyból nézve is megfelelően kell, hogy megjelenjenek.
 • Javítottak egy hibát, ami miatt a kijelölt hangár jelölője nem volt látható.
 • A ruházati tárolók, például táskák és nadrágok már nem mutatnak 0%-ot, ha van bennük felszerelés.
 • Az olyan járműalkatrészeknek, amik hard death esetén leszakadnak a testről (például létrák, leszállótalpak) már nem szabadna ott maradniuk, mozdíthatatlan tárgyakként a levegőben.
 • A fegyvertartó UI panelnek az Origin 400i-n a továbbiakban nem szabadna unlocalized variable feliratúnak lennie.
 • A Super Hornetnek a továbbiakban nem szabadna elveszítenie a fordulási és emelkedési képessége egy részét, ha az orrtornyot leszedik a járműkezelőben.
 • Az automatikus gimbal engedélyezése már nem okozhatja a szárnyak rögzített fegyverzetének túl közelra történő, zárolt beállítását.
 • Kijavították, hogy a MISC Reliant nem tud átfordulni függőleges repülési módba.
 • A hajón belüli rakományok UI jelzőinek nem szabadna megjelennie a képernyőn, szennyezve a HUD-ot repülés közben.
 • Javítottak egy hibát, ami bizonyos hajók liftjeinek animációit desyncelte, amikor elérték a talajt.
 • Javítottak egy hibát, ami a játékosoknak “Failed to find Match” hibaüzenetet adott, amikor megpróbáltak több Arena Commander módban is játszani.
 • A 600i pilótafülkéjének világítása tompítva lett.
 • Az F8C főhajtóműveinek hangja megfelelően kell, hogy szóljon.
 • A Drake Caterpillar parancsnoki szobájának létrája megfelelően kell, hogy működjön.
 • A lootolható ládákat nem szabad, hogy törölje az entity density manager, ez okozta, hogy azok eltűntek a játékosok orra előtt.
 • Javítottak egy hibát, ami miatt a Mirai Fury LX nem jelent meg az Arena Commanderben.
 • A vonósugarak és bontósugarak megjelenése és hangja a kliensek között is megfelelően kell, hogy működjön.
 • Az ARGO MPUV utasüléseinek már megfelelően kell működniük.
 • Javították, hogy a HoverQuad lehíváskor kicsit a földbe van állva.
 • Javították az Anvil Ballista reflektorát, a továbbiakban megfelelően kell megjelennie és lekapcsolt állapotban nem szabad világítania.
 • A rakományrácson belüli konténereket el kell tudni adni, az azon kívüliek mennyiségét pedig nem szabadna csökkentenie a rendszernek, valamint azok eladását sem szabadna akadályoznia.
 • Javították, hogy a lorvillei szobák nem védték a játékosokat az extrém időjárástól.
 • Az “illegal Surveillance Detected” küldetéseknek a továbbiakban nem szabad a játékosokat Security Post Kareahoz küldenie, mivel SPK ellenséges és lőni fog a játékosokra.
 • A játékosoknak el kellene tudni fogadnia új Service Beaconöket az után, hogy a korábbit eldobták, visszavonták vagy elutasították.

Technikai

 • Javítottak 9 kliens crasht
 • Javítottak 5 szerver crasht
 • Javították a Server Deadlockot
 • A hajóalkatrészeket mostantól megfelelően el kell mentenie és meg kell őriznie a Long Time Persistencenek

Siege of Orison újraaktiválás és újdonságok

 • Újra beindul Orison ostroma a PU-ban. Az újraaktiválás lehetővé teszi, hogy az esemény elindulhasson a 3.21.1-ben és a későbbi időpontokban is.
 • De számos változás is történt a legutóbbi találkozás óta, amitől mind a törvényes, mind a törvényen kívüli oldalon harcoló játékosok számára intenzívebbé válik a harc:
  • az eseménynek lesz egy 30 perces előkészítő időszaka, amikor Dulli kisasszony figyelmezteti a játékosokat, hogy valami készül Orisonon. Így lehetőség lesz felkészülni, elfogadni a küldetést és a helyszínre érni.
  • a lift a tetőteraszra alapesetben inaktív lesz, azt az esemény kezdetekor aktiválják
  • a platformok közötti siklók aktiválásához egy alkalommal meg kell adni az ellenséges parancsnokoktól beszerzett kódot:
   • tehát ahhoz, hogy az első szigetről (Easy) a másodikra (Medium) repüljünk, meg kell szerezni a Solanki Boss kódját, de ha fordítva, a második szigetről jönnénk az elsőre, akkor is szükség van az aktiválásra.
   • az egyetlen sikló, ami nem kér kódot, az az utolsó (Hard) szigetről az első szigetre tartó, lerobbant sikló
  • a végső szint, a teherhajó kap egy konténert, ami blokkolja majd a továbbhaladást az első szobából. Ez akkor fog kinyílni, ha az összes többi szigeten lévő főnök ki lett iktatva.
  • ha az ostromhoz használt hajókkal elhagyja valaki az ostrom területét, akkor az automatikusan aktiválja majd az önmegsemmisítőt. Ezt a játékos nem fogja tudni leállítani:
   • ha visszatér a területre, akkor az önmegsemmisítőnek is le kellene kapcsolnia
   • ha az ostrom véget ér, akkor ezeken a hajókon deaktiválják az önmegsemmisítőket, így azokat el lehet vinni a helyszínről
   • ha saját hajóval próbál valaki berepülni a területre, akkor azt bevontatják a legutolsó leszállóhelyhez, ahol a játékos járt
  • változik a tornyok és a idegen-barát felismerő rendszerek működése.
  • ha a játékos bűncselekményt követ el egy másik játékos ellen a küldetés alatt, akkor kapni fog egy jelölőt, és a többi, még a küldetésben lévő játékos törvényesen megölheti őt. Így látni fogják, hogy hány Nine Tails szimpatizánst sikerült kiiktatni. A jelölők csak az azonos szigeten lévő ellenséget mutatják csak.
  • ha a szigeten lévő parancsnok kiiktatásra kerül és elveszik tőle a kódot, akkor onnantól látni kellene az idegen-barát felismerő rendszerek helyét.
  • érkeznek új hangeffektek, szövegek:
   • ha a játékos a sziget felé közeledik, aminek a parancsnoka ki lett iktatva, de a légvédelme még aktív
   • ha a játékos olyan sziget felé közeledik, ahol Nine Tails szimpatizánsok vannak
   • új szöveg hallható a küldetés sikeres végrehajtása esetén
   • új szöveg hallható, ha egy parancsnok meghal
   • a lehetséges idegen-barát azonosító helyszíneknél
   • személyes üzenetnél, hogy a játékos részt vesz az eseményen
   • ha egy játékos megöl egy másikat, az azonos szigeten lévő összes játékos informálva lesz
  • a különböző feladatok és a teljes küldetés sikertelenségét magyarázó szövegeket is hozzáadtak

Arena Commander 3.21.1

 • Frissítették az Arena Commanderben a hajók beszámítását és pontozását, amivel a többszemélyes játékmenetre készülnek.
 • Frissülnek a játékmódok:
  • Single Weapon Elimination: bekerültek a Railgunok.
  • Tank Royale & Team Tank Battle: a Tank Experimental Módban választható lett a TMBR Storm azok számára, akik rendelkeznek ezzel a járművel.
 • Hajó beszámítás kiegyenlítés:
  • Adatot akarnak gyűjteni a különböző játékmódokban elérhető hajókról, amikkel ki lehet próbálni a különböző módokban, pl. Vanduul Swarm alatt egy nem harci hajót is. Ez segíthet felkészülni hasonló támadásokra az univerzumban.
  • A Duel és a Battle Royale játékmód továbbra is könnyű és közepes harci hajókat fog csak beengedni.
 • A következő hajók kerültek be a játékmódokba:
  • All Game Modes:
   • AEGIS Avenger Titan
   • AEGIS Avenger Titan Renegade
   • DRAKE Buccaneer
   • Espiria Glaive
   • Espiria Scythe
  • Squadron Battle:
   • AEGIS Eclipse
   • AEGIS Vanguard Harbinger
   • AEGIS Vanguard Hoplite
   • AEGIS Vanguard Sentinel
   • AEGIS Vanguard Warden
   • ANVIL C8 Pisces
   • ANVIL C8R Pisces Rescue
   • ANVIL C8X Pisces Expedition
   • ANVIL Gladiator
   • ANVIL Hurricane
   • ANVIL Valkyrie
   • ANVIL Valkyrie Liberator
   • ARGO MOLE
   • ARGO MOLE Carbon
   • ARGO MOLE Talus
   • CNOU Mustang Alpha
   • CNOU Mustang CitizenCon 2948 Edition
   • CNOU Mustang Beta
   • CNOU Mustang Delta
   • CNOU Mustang Gamma
   • CNOU Mustang Omega
   • CRUS A2 Hercules Starlifter
   • CRUS M2 Hercules Starlifter
   • CRUS Ares Star Fighter Inferno
   • CRUS Ares Star Fighter Ion
   • CRUS Mercury Star Runner
   • DRAKE Corsair
   • DRAKE Cutlass Red
   • KRIG P-52 Merlin
   • KRIG P-72 Archimedes
   • KRIG P-92 Archimedes Emerald
   • MISC Freelancer
   • MISC Freelancer DUR
   • MISC Freelancer MAX
   • MISC Freelancer MIS
   • ORIG 300i
   • ORIG 315p
   • ORIG 350r
   • ORIG 400i
   • ORIG 600i
   • ORIG 600i Executive Edition
   • ORIG 600i Touring
   • ORIG M50 Interceptor
   • RSI Aurora CL
   • RSI Aurora ES
   • RSI Aurora LN
   • RSI Aurora MR
   • RSI Constellation Andromeda
   • RSI Constellation Aquila
   • RSI Constellation Phoenix
   • RSI Constellation Phoenix Emerald
   • RSI Constellation Taur
  • Pirate/Vanduul Swarm:
   • AEGS Reclaimer
   • AEGS Reclaimer Best In Show Edition
 • Pontozás kiegyenlítés: Korábban a pontozásnál az alap hajóképességeket vették figyelembe, ami azt eredményezte, hogy egy többszemélyes hajó nagyon magas alapponttal kezdett, és ez nem csak akkor volt így, ha teljes legénységgel üzemelt a hajó, hanem akkor is, ha csak egy pilóta ült benne. A többszemélyes játékélményre felkészülés miatt mostantól a hajótest alapján történik, nem az általános képességei alapján.
 • Emellett azok a hajók is kaptak pontszámot, amik eddig nem voltak választhatóak.
 • A fentiek alapján így alakult a lista:
   • AEGIS Avenger Titan: 1400 -> 1200
   • AEGIS Avenger Titan Renegade: 1400 -> 1200
   • AEGIS Avenger Warlock: 1700 -> 1500
   • AEGIS Gladius Valiant: 1900 -> 2000
   • AEGIS Hammerhead: 10000 -> 6000
   • AEGIS Reclaimer: 3200 -> 5000
   • AEGIS Redeemer: 4000 -> 3000
   • AEGIS Retaliator: 2300 -> 3000
   • AEGIS Sabre: 1800 -> 1500
   • AEGIS Sabre Comet: 1200 -> 1500
   • AEGIS Sabre Raven: 1800 -> 1300
   • AEGIS Vanguard Harbinger: 3000 -> 2500
   • AEGIS Vanguard Hoplite: 3000 -> 2500
   • AEGIS Vanguard Warden: 3400 -> 2800
   • ANVIL Carrack: 5000 -> 4000
   • ANVIL Hurricane: 4000 -> 3000
   • ANVIL Valkyrie: 3000 -> 2400
   • ANVIL Valkyrie Liberator: 3000 -> 2400
   • ARGO MOLE: 1500 -> 1000
   • ARGO MOLE Carbon: 1500 -> 1000
   • ARGO MOLE Talus: 1500 -> 1000
   • ARGO RAFT: 1500 -> 1000
   • CNOU Nomad: 1400 -> 1200
   • CRUS A2 Hercules Starlifter: 2800 -> 5000
   • CRUS C2 Hercules Starlifter: 2800 -> 3000
   • CRUS M2 Hercules Starlifter: 2300 -> 4000
   • CRUS Ares Star Fighter Inferno: 2300 -> 3000
   • CRUS Ares Star Fighter Ion: 2300 -> 3000
   • DRAKE Buccaneer: 1500 -> 1400
   • DRAKE Caterpillar: 3500 -> 2500
   • DRAKE Cutlass Blue: 2750 -> 2500
   • DRAKE Cutlass Red: 1750 -> 1500
   • DRAKE Cutter (minden változat): 1000 -> 800
   • ESPR Blade: 1800 -> 1900
   • ESPR Glaive: 2500 -> 2200
   • KRIG P-52 Merlin: 900 -> 1250
   • KRIG P-72 Archimedes: 600 -> 1000
   • MIRAI Fury LX: 900 -> 500
   • MIRAI Fury MX: 900 -> 750
   • MIRAI Razor: 900 -> 750
   • MIRAI Razor EX: 1000 -> 800
   • MIRAI Razor LX: 900 -> 750
   • MISC Hull-A: 1400 -> 750
   • MISC Prospector: 1500 -> 1000
   • MISC Starfarer: 3700 -> 3000
   • MISC Starfarer Gemini: 4000 -> 3000
   • ORIG 890 Jump: 5500 -> 4500
   • RSI Constellation (minden változat): 2500(~300) -> 2500
   • RSI Mantis: 1650 -> 1400
   • RSI Scorpius: 3500 -> 3000
   • RSI Scorpius Antares: 3200 -> 2500
 • Herbert ennyi információt tudott beszerezni, de mind a négy szemét a következő frissítésen tartja.