Ahogy már megszokhattuk a korábbi hajóknál, az RSI Arrastra esetében is megjelent a kérdések és válaszok cikk, amiből általában többet megtudhatunk a hajó jelenlegi, és jövőben betöltendő szerepéről, tulajdonságairól. Vágjunk is bele:

K: Az Expanse-hez, Orionhoz és Galaxyhoz képest milyen finomítási kapacitása lesz az Arrastrának?

V: Az Arrastra két “reaktorral” rendelkezik, aminek következtében két, egymástól független finomítási feladatot tud végrehajtani. Ezek a reaktorok sokkal nagyobbak, mint az Expanse-en található hat reaktor, így mindkettő alkalmas lesz arra, hogy sokkal nagyobb mennyiségű anyagot dolgozzon fel. Bár a játékosok által kezelt feldolgozás még nincs kidolgozva, de arra lehet számítani, hogy a két reaktor mindegyike egyenként nagyjából az Expanse teljes kapacitásának fog megfelelni. A Galaxyhoz viszonyítva nagyjából azonos méretről beszélhetünk, az Orionhoz képest viszont nagyságrendekkel kisebb.

K: Az Arrastrával lehet majd kvantaniumot finomítani és képes lesz saját magát tankolni?

V: Tud majd finomítani kvantaniumot, de nem fogja tudni áttölteni az üzemanyagtartályaiba. A kvantaniumot csak eladható termékként állítja majd elő.

K: A bányászási képességei hogy viszonyulnak majd a Prospectorhoz, MOLE-hoz és az Orionhoz?

V: Ebből a szempontból a MOLE és az Orion között helyezkedik el, a nagyobb kézerek távolabbról, nehezebb köveket tudnak majd feltörni, mint a MOLE.

K: Az Arrastra bányászlézerei egyediek lesznek? Mik az előnyei az S3-as bányászlézernek?

V: Nem egyediek, ugyanúgy lehet őket majd fejleszteni, mint a játékban már megtalálható bányászfejeket. A méret tekintetében pedig egyszerűen nagyobb távolságból és nagyobb energiával képesek üzemelni.

K: Más hajók érctároló zsákjait lehet majd csatlakoztatni a hajóra, hogy azokat is feldolgozza?

V: igen, az Arrastrán lesz két csatlakozó a Prospector és a MOLE zsákjainak.

K: A pilóta fogja tudni kezelni valamelyik bányászlézert?

V: Nem, ezek mindegyike külön munkaállomásról lesz kezelhető.

K: Az Arrastrán lesz VTOL mód a bolygón történő bányászathoz?

V: Igen, beépítésre került VTOL mód, hogy a hajó a bolygófelszín fölött lebegve is tudjon bányászni.

K: Lesz a hajón kijelölt járműtároló hangár, vagy a 64 SCU-nyi raktér helyére lehet parkolni azokat? Mi a legnagyobb jármű, ami be fog férni?

V: A járműhangár a raktér közepén helyezkedik el, két oldalt a 64 SCU-nyi raktérrel. Ide kettő ROC-DS, vagy 2 Ursa méretű jármű fér majd el.

K: A külső tároló szabványos SCU konténerek, finomítatlan érctárolózsákok, vagy valami új csatlakoztatására lesz alkalmas?

V: Ezekre a szabványos SCU konténereket lehet csatlakoztatni, így együtt tud működni sok más hajóval az univerzumban.

K: melyik ülésből lehet kezelni a hajó rakétáit?

V: Ezek kezelését a pilóta kezébe adták.

K: A hajóra a hátsó rámpán kívül lesz más bejárat?

V: Van egy nagy, L-méretű dokkológyűrű a hajó oldalán és a közepén egy lift, ami a talajszintig közlekedik.

K: Milyen kényelmi szolgáltatásokat nyújt az Arrastra a legénység számára?

V: A legénység egy közös hálókörletben hajthatja álomra a fejét, amitől elkülönítettek egy közös pihenőrészt, ahol kikapcsolódni és étkezni lehet. A hajó nem rendelkezik kijelölt orvosi szobával, azonban van beépített fegyver-, valamint űrruhatároló. Fegyvertár nincsen.

Figyelmeztetés

A fenti válaszokat a fejlesztők a hajó jelenleg elfogadott állapota, elképzelése szerint adták, azonban fenntartják a jogot, hogy ezeket a későbbiekben – amennyiben szükséges – a visszajelzések, játéktesztek és egyéb felülvizsgálatok miatt megváltoztassák, balanszolják vagy finomhangolják.