Megérkezett az idei első, régóta várt, roadmap frissítés. Lássuk mi vár ránk.

Replikációs réteg frissítése
Folytatódik a tesztelés a perzisztens univerzum háttéradatbázisának e fontos frissítésével kapcsolatban. Ez a kiadás az időzítés tekintetében továbbra is változékony marad, mivel a szélsőséges esetek megoldása és a teljesítmény optimalizálása folyamatban van. Ezzel a kiadással ezt a kártyát az Alpha 3.23 oszlopba helyezzük át.


Arena Commander: Gravlev Racing

Új kísérleti mód került az Arena Commanderbe, amelyben Grav-lev járművek száguldoznak 5 új pályán keresztül:
The Snake Pit, The Snake Pit (Reverse), Clio Islands, Rivers Edge és Shifting Sands.
Ez várhatólag az Alpha 3.22-es javítási ciklusban fog megjelenni.

Starmap átdolgozás
Új és továbbfejlesztett Starmap, jobb látványvilággal és használhatósággal, beleértve a könnyebb keresési és úttervezési funkciókat.

mobiGlas átdolgozás
A mobiGlas rendszer átdolgozása Building Blocks UI használatára, ami a mobiGlas alkalmazások könnyebb fejlesztését is lehetővé teszi.
A frissítés az  átdolgozott Home, Maps, Contract Manager, Journal alkalmazásokat tartalmazza.

FPS térképrendszer
Minimap bevezetése a HUD-hoz, valamint belső térképek, ami segít tájékozódni a közelharcokban.

Személyes és instancolt hangárok
Új technológia, amely a játékos hangárjának egy példányát hozza létre, hogy lehetővé tegye a rakomány, a leltár és a járművek zavartalan kezelését.
A személyes hangárok a lakóhelyen találhatók majd, és lehetővé teszik a hangár belsejének testreszabását és szervezését.

Teherliftek
Olyan rendszerek és tartalmak, amelyek segítségével a játékosok fizikailag be- és kirakodhatják a rakományt hajóikra és hajóikról, a rakomány hangárokba, leszállóhelyekre, garázsokba és dokkológyűrűn át történő szállítása révén.

Tárgybank és egyedi tárgyak visszaszerzése
Item Bank kioszkok hozzáadása a perzisztens univerzumhoz, lehetővé téve a játékosok számára, hogy FPS tárgyakat szerezzenek vissza és tároljanak több helyen.
Ez a kiegészítés azt is lehetővé teszi a játékosok számára, hogy visszaszerezzék az elveszett, fiókhoz kötött tárgyakat (sub flair).

Új küldetések – Teherszállítás
A teherliftek funkciót kihasználva, ebben a küldetéstípusban a játékosok nagy mennyiségű rakományt szállítanak majd, hogy aUEC-et és hírnevet szerezzenek.

Dinamikus célkereszt
A katonai sisakok mostantól támogatják a dinamikus célkeresztet, ami gyorsabb célpontkeresést tesz lehetővé a közelharci helyzetekben.

EVA T2
Javított EVA vezérlés és animációk a zéró-G-ben való simább áthaladás érdekében. A későbbi iterációk bevezetik a korlátozott EVA üzemanyagot és ösztönzik a Zero-G push/pull és a Multi-Tool vonósugár használatát.

FPS Loot képernyő
Új képernyő bevezetése a tárgyak gyors megszerzéséhez, ami megbízhatóbb leltárkezelést tesz lehetővé kritikus helyzetekben.

Új karakter testreszabás
A Star Citizen játékos karakterkészítőjének átalakítása, beleértve egy új felhasználói felületet és további testreszabási lehetőségeket.

A vizor és a lencse HUD átdolgozása
A vizor (sisakok kijelzője) rendszerek átalakítása Building Blocks rendszerűvé a jobb teljesítmény és rugalmasság érdekében.

Elosztó központok
Új játéklehetőségeket kínáló, bejárható területek létrehozása vállalati ipari környezetben. Ez a kezdeti kiadás a létesítmények felszíni szintjeit tartalmazza, a földalatti területek egy későbbi frissítéssel érkeznek.

Dinamikus esemény: Blockade Runner
Egy új dinamikus esemény bevezetése, amelynek során egy bűnöző frakció (Nine Tails) lezár egy LEO és L1/L2 típusú pihenőhelyet.
A játékosoknak át kell futniuk a blokádon és megvásárolniuk és eladniuk a Quantanium egy bizonyos százalékát, mielőtt az idő lejár.

Hírnév – Ellenségesség
Egy új funkció hozzáadása a hírnévrendszerhez, ahol a játékosok olyan NPC-vel fognak találkozni, amely vagy barátságos vagy ellenséges, az alapján, hogy milyen hírnévvel rendelkezik az adott szervezettel szemben vagy mellett, ahová az NPC tartozik (Az npc akár melletted is harcolhat majd, de akár neked is támadhat, attól függően, hogy milyen a reputációd)

Játékos interakciós élmény
A frissített interakció bevezetése; a játékoshoz közvetlenül kapcsolódó, kiegészítő funkciók és rendszerek holisztikus sorozata. A játékos állapota, a tárgyak állapota, a környezet állapota, valamint a játékvilággal és a benne lévő tárgyakkal való interakciók tartoznak e rendszerek alá.

Master Mode
Új üzemmódok bevezetése a járművekhez,  ami kezeli sebességüket, alkatrészeiket és szerepspecifikus funkcióikat. Ez a kiadás bevezeti a NAV és SCM módokat, valamint az összes hajó teljes újrahangolását.