A Drake zárókő terve a Drake Interplanetary AS-1 Cutlass.  Hihetetlenül olcsó, szerte a galaxisban több ezer különböző módon használják. A kereső és egészségügyi mentéstől a bányászati kutatásig a rövidtávú élelemszállításig, a Cutlass moduláris jellege azt jelenti, hogy bárki számára bármi lehet.
De nem tagadható le az a tény, hogy leginkább azok választott eszköze akik a törvény szélén állnak, vagy egyenesen dacolnak vele.
Ha a kalózkodásnak vállalati arculata van akkor az a Drake Interplanetary.

A Cutlass kezdete nem volt olyan baljós mint jelenleg: eleinte egy UEE pályázat szerint fejlesztették mint a 2922-es “volksfighter” jelöltet.
A pályázat egy olcsó, konfigurálható harci járműre vonatkozott, amelyet gyorsan fel lehet építeni, hogy szükség esetén felszereljék vele a távoli honvédő alakulatokat.  A Cutlass verességet szenvedett a már elfeledett Wildcat-el szemben, de a fejlesztő csapat úgy döntött, hogy átalakítja a tervet polgári felhasználásra.

A Cutlass egy látványos terv volt mindent figyelembe véve. Hiányzik az Origin luxus hajók bőr ülése és ezüst ragyogása és az RSI  kemény megbízhatósága, de minden lakható világban megtalálható szokványos alapanyagokból gyorsan felépthető, a többi hasonló hajó árának negyedéért.

Cutlass Black
Gyártó Drake Interplanetary
Méret Közepes
Besorolás Harci/Teherhajó
Jelenlegi állapot Repülhető
Minimális legénység 1
Maximális legénység 2
Raktérkapacitás 46 SCU
Árak
Eredeti ár  127 USD
Tulajdonságok
Saját tömeg 226700 kg
SCM sebesség  220 m/s
Maximális sebesség 1115 m/s
Hossz 36 m
Szélesség  26 m
Magasság  12 m

Élj a törvényen kívül ezzel a félelmetes harcossal! Az űrösvények korbácsa leszel ahogy megcsinálod a megélhetésed az árú szállítással és csempészettel.


Cutlass Blue
Gyártó Drake Interplanetary
Méret Közepes
Besorolás Harci
Jelenlegi állapot Repülhető
Minimális legénység 2
Maximális legénység 3
Raktérkapacitás  12 SCU
Árak
Eredeti ár  175 USD
Tulajdonságok
Saját tömeg 226700 kg
SCM sebesség  198 m/s
Maximális sebesség 1210 m/s
Hossz  36 m
Szélesség 26 m
Magasság  14 m

Karcsú, átlagos és királyi. A Cuttlass Blue rakétákat, agresszívabb hajtóművet és Durastell börtöncellákat tart a rakterében a normál modellhez képest. A Cutlass Blue a külvilági milícia alap választása a járőrözéshez.


Cutlass Red
Gyártó Drake Interplanetary
Méret Közepes
Besorolás Mentő
Jelenlegi állapot Repülhető
Minimális legénység 2
Maximális legénység 2
Raktérkapacitás 12 SCU
Árak
Eredeti ár  135 USD
Tulajdonságok
Saját tömeg 226700 kg
SCM sebesség 183  m/s
Maximális sebesség – m/s
Hossz 36 m
Szélesség 26 m
Magasság  14 m

A Cutlass Red a Drake-k klasszikus vázát kapta, és a szokásos rakterét átalakították egy teljesen felszerelt egészségügyi állomássá, AutoDoc integrációval kiegészítve, és könnyű hozzáférhetőséggel a hátsó és oldalsó pontokon. A fegyver torony helyére egy Nav-E7 Echo szkenner került, nagy hatótávolságú radarral és jeladóval felszerelve, így manuális irányítással minden kutatási és mentő műveletet a kezében tarthat. A modell tartalmaz még vészhelyzeti fényjelzést és vörös vészhelyzet témájú festést a könnyebb beazonosításhoz.