A 3.15-ös frissitésben megérkezett a régóta várt orvosi játékmenet, aminek hatására mindenféle sérülést szenvedhetünk el és persze azok gyógyitására is lehetőségünk adódik. Lássuk hogyan is müködik.

A testrészek bizonyos mennyiségű sebzés után sérülnek és ennek mértékétől függően különböző hatások léphetnek fel.

A sérüléseket 3 részre bontották:

  • T3  (enyhe): Nincs hatással a mozgásra, nem életveszélyes sérülés, de ellátásra szükség van.
  • T2 (mérsékelt): A végtagokra már hatása van, kézremegés és sántítás léphet fel. Mellkasi fájdalom miatt csökkent az állóképesség, fejsérülésnél romlik a látás. Életveszélyes sérülés, minél gyorsabb beavatkozást igényel.
  • T1  (súlyos): A testműködés erősen korlátozódik, a delikvens hanyatt vágódik. Bizonyos sebzés után már eszméletlen lesz. Azonnali életmentő beavatkozást igényel!

Bizonyos sebzés elszenvedése után eszméletvesztés lép fel, ilyenkor lehetőség van segítséget hívni az “m” betű lenyomásával, ami service  beacon formájában történik meg.  Az eszméletlen állapot ideje csökkenhet ha közben folyamatos sebzödünk  (pl vérzés miatt).
Ha egyszerre kapunk be nagymértékű sebzést (pl Idris railguntól 😀 ) akkor egyből meghalunk (ki gondolta volna).
Halál után automatikusan kórházban vagy klinikán fogsz ébredni, teljesen felgyógyulva, egyelőre további teendőd itt még nem lesz.

Gyógyitó eszközök.

Injekciók:

AdrenaPen (Demexatrine): agyrázkódást és izomfájdalmakat valamint azok hatásait csökkenti.

CorticoPen (Sterogen): légzőszervi sérülés és izomgyengeség hatásait csökkenti.

DetoxPen (Resugera): gyógyszer túladagolás hatását csökkenti.

MedPen (Hemozal): vérzést csökkenti, életerőt visszaállítja és a kiütött játékost feléleszti.

OpioPen (Roxaphen): mozgáskorlátozottság és végtagsérülések hatását csökkenti.

OxyPen: oxigénhiányt csökketni,

Segédeszközök:

Orvosi ágyak

Ezek is 3 tierre lettek bontva:

  • T3: Cutlass red
  • T2: Carrack, 890 Jump, Clinic (GrimHex, Rest Stopok)
  • T1: Hospital

Amire figyelni kell, hogy a sérülés súlyossága és az azt gyógyítani tudó ágy fordított kapcsolatban áll.
Vagyis egy életveszélyes (T1-es) sérülést nem lehet Cutlass Red medbayben gyógyítani mivel az T3-as, csak T1-ben, vagyis kórházban.
Egy enyhe, T3-as, sérülést viszont mindenhol lehet gyógyítani így Cutlass Redben is.

A T2-es Medbay-el rendelkező hajóknál lehetőség van arra, hogy “regisztráld” magad oda, ez azt jelenti, hogy a halálod után a hajó orvosi szobájában fogsz éledni, nem pedig kórházban.

Cuttlas Red

Carrack

890 Jump

Hospital

Fontos még megemliteni, hogy halál esetén már nem ott fogsz éledni ahol utoljára leszálltál, hanem alap esetben az általad kiválasztott kezdőhely (primary location ) kórházában.
Ennek módositására viszont van lehetőség, látogasd meg azt adott helyen lévő kórházat vagy klinikát és az ott található terminálod regisztráld át magad.
A transfer imprintre kattintva kell még egy megerősités, utána már az új helyen fogsz éledni.
Van lehetőség arra is, hogy az új helyet töröld, kattintsd a reset locationre és a megerősités után ismét a régi helyen találod majd magad halál esetén.

Ha súlyos sérülésed van és eljutottál egy kórházhoz, akkor természetesen ott is meg tudod magad gyógyitani. Keresd meg a terminált ahol mint páciens be tudsz jelentkezni, majd a kapott szobaszámot felkeresve feküdj be az ágyba és kérj egy nagygenerált magadra.

Pyro Multi-Tool attachment

A multitoolra is felszerelhető egy orvosi kiegészitő, igy gyógyitásra is használható. Precizebb mint a MedPen és hatékonyabb is valamint rövid távolságból használható. Hátránya, hogy csak a Hemozal beadására alkalmas.

Curelife Medical Tool

Minden orvosjelölt kötelező kelléke, alkalmas mind az 5 gyógyszer beadására, ráadásul pontosan adagolva valamint a Hemozalt is lehet vele hasznalni. Pontos képet ad a páciens egészségügyi állapotáról és javaslatot ad annak kezelésére is.

Medical Tool használata

Az eszközt úgy használhatjuk mint egy normál pisztolyt, jobb klikkel tudjuk célba venni a páciensünket, ilyenkor ha kellő közeléségben vagyunk (~2 méter) akkor láthatjuk a megjelenő paneleken az információkat. A törzs és a végtagok állapotát külön fel lehet igy mérni.
Két külön üzemmóddal rendelkezik, az alap módban csak Hemozal adagolásra képes. A haladó módban lehet az 5 különböző gyógyszert adagolni pontos mennyiségben. A haladó módba a eszközön található kapcsoló segitségével válthatunk át.
Saját magunkat is tudjuk gyógyitani a B betü lenyomásával.