Felfedezés és háttér:

A Nyx rendszert 2582-ben fedezték fel, az újonnan alakult UEE (United Empire of Earth / Egyesült Földi Birodalom) területi terjeszkedésének csúcsán. A rendszer F típusú fő szekvencia csillaga körül 3 bolygó kering. Csillagászatilag a Nyx legkülönösebb vonatkozása az, hogy közvetlenül egy sötét köd határán fekszik, mely beborítja mindhárom bolygó pályáját ezzel nehezítve az odautazást.

A rendszert először egy magányos navjumper, Carla Larry, térképezte fel a Bremen rendszer ugrópontján keresztül, aki a hivatalos igényében ezt írta: “hiányzik a jelentős ásványi anyag lerakódás vagy logikai ok a terraformáció költségeinek alkalmazására”. Annak ellenére, hogy kevésbé volt bátorító a kezdeti értékelés, Larry kísérletet tett a csillag három bolygójának hivatalos elnevezéséért, Lou, Morgan és Ashley, ezeket nyilvánvalóan három olyan különálló romantikus hódítása után adta, melyeket Ő folytatott.
A UEE kormányzat soha nem ismerte el ezeket a neveket, és soha nem használták széles körben, Larry azt mondta a halála előtt, hogy mindhárom “névadó” meghatódott ezen a gesztuson.

A közelmúltban a Nyx némi “hasznosságot kapott”, miután a Synthworld projekt felé induló szállítmányok tranzitrendszereként használják, ami azt jelenti, hogy a rendszeren keresztül mozgó rakományok egyidejű értéke jelentősen megnőtt. Nem ritka a kis méretű kalózkodás, amire a rendszerben található köd is buzdítja őket, emiatt az utazókat arra figyelmeztetik, hogy a rendszereben való átutazás során ne térjenek le a szokásos útvonalakról.

A rendszer fontosabb objektumai:

Nyx I

A Nyx rendszer első bolygója egy mag nélküli, hőség sújtotta világ, melyet rég tisztára takarítottak az értékes ásványaitól.
A felfedezés után nem sokkal egy rutin vizsgálat feltárta a kiváló minőségű fémek jelenlétét a bolygó felszíne alatt. Amint kiadták az engedélyezést, a planéta rövidesen számos bányász művelet középpontja lett és 50 éven belül szinte teljesen elveztette az erőforrásait, majd az anyagi javait a Killinra szállították, hogy segítse a Birodalom növekvő háborús erőfeszítéseit.
2630-ra a Nyx I szinte teljesen elhagyatott lett és csak kevés bizonyíték maradt az egykori emberi lakóhelyekről.

Nyx II

A Nyx II most egy szmogos, elhagyatott világ amit egykor a terraformálás szélsőséges példájának tekintettek. Bár a bolygó technikailag a lakható zóna belső belső szélén található, vastag sav és szén-dioxid felhőréteg veszi körül.
Ennek ellenére komoly tanulmány született arról, hogy lakhatóvá tehető e vagy sem. A végeredmény az lett, hogy ez lehetséges de túl sok erőfeszítést igényelne,viszont ehhez képest túl kevés hasznot hozna.
Az EVA (Extravehicular Activities / űrhajón kívüli tevékenység, űrséta ) önmagában a bolygón halálos, még ha a felfedező védett is lenne a maró elemektől, képtelen lenne mozogni a nagynyomású légkörben.

Glaciem gyűrű aszteroida öv és Delamar

Egy sűrű aszteroida öv Nyx csillaga körül, nagyjából 12 AU távolságra (AU: csillagászati mértékegység). Inkább arról ismert, hogy remek hely a nem kívánt figyelem elkerülésére, míg az övben csak elszórtan lehet némi bányászatot látni.
Ismeretlen számú kisebb település létesült a környező aszteroidákon, és ad otthont számos különféle gyarmatosítónak, amik az UEE-n kívüli élettől kezdve a törvényen kívüli platformig működnek. Úgy vélik, hogy a rendszerbeli törvényen kívüli fosztogatásokat, tipikusan a trans-Synthworld útvonalak ellen, a helyi nagyobb bázisokból működtetik.

Ezen települések közül kiemelkedik Delamar, ami a legnagyobb aszteroida. A Glacier gyűrű mélyén rejtőzik, a mérete egy kisebb planetoidé.
Egy öreg bányász létesítmény otthona, amit az eredeti kutatók elhagytak amikor nem tudtak profitot termelni, a People’s Alliance (Népszövetség) ekkor beköltözött ide és Levskinek nevezte el egy régi földi forradalmár után. A UEE Messer éra szakadárai, a Népszövetség, Delamart a politikai radikálisok és UEE ellenes érzelmek melegágyává alakította. Míg a Népszövetség passzívabb szerepet vállalt a közelmúltban, Levski még mindig vonzó számos politikai gondolkodású csoport számára, melyek elég hasonlóak ahhoz, hogy együtt éljenek viszont annyira különböznek a céljaik, hogy soha nem érnek el semmit.

Az évek alatt a bűnöző elemek szintén letelepedtek itt, annak ellenére, hogy a politikai aktivisták próbálták őket elnyomni, úgy érezve, hogy alámossák az UEE-ben található korrupció és bűnözés elleni állásfoglalásukat, mindeközben a közösségüket a kormányzat célpontjává is téve.

Nyx III

A Nyx rendszer utolsó bolygója távol található a napjától, ez egy jégóriás. Fagyott jég és ammóniagőz ami egy masszív gömböt alkot, a Nyx III-on csak minimális erőforrás kitermelés zajlik a veszélyes munkakörülmények miatt ami a bolygó atmoszférájának köszönhető.

Utazási figyelmeztetés:

Amíg Levski légzsilipei teljesen nyitottak a vendégei számára, azt kérik a látogatóktól, hogy tartsák be az általuk meghozott szabályzatot és erkölcsi szabályokat különben a helyiek haragját kockáztatják. Ahogy a Delamarnál is olvasható üdvözlő táblákon áll, “Még ha nem is értesz egyet velünk, tiszteld az élethez való jogunkat”.

Idézetek a rendszerről:

“Mi, a Levski Népszövetsége, elkötelezettek vagyunk egy valódi, egyenlőségeken alapuló közösség létrehozásában és fejlesztésében, ahol mindenki biztonságban érezheti magát és szabadon fejezheti ki gondolatati miközben egymást támogatják a megvilágosodott önellátás közösségi célja felé.”
– Népszövetség, Szándéknyilatkozat, 2655

“Levski teljes megértéséhez szükséges meglátogatni Anthony Tanaka kézzel készített szobrát, a fiú, kinek halála a Messer ellenes mozgalom gyűlöletkiáltásává vált. Míg UEE szerte vannak más Tanaka szobrok, egyik sem olyan gyönyörűen sötét és dacos mint ez.”
– Observist Dark, 2945.09.16