Gyártó Roberts Space Industries
Méret Kicsi
Besorolás Elfogó

Jelenlegi Állapot

Repülhető
Legénység 1
Raktérkapacitás

0 SCU

Árak
Eredeti ár 150 USD
Elérhetőség Időlimites
Tulajdonságok
Hossz 30 m
Szélesség 17 m
Magasság 8 m
SCM sebesség 170 m/s
Maximális sebesség 1,220 m/s

Az RSI Mantis egy egyszemélyes elfogóhajó, amely képes kirántani a célpontokat a kvantumugrásból a “quantum enforcement” képességével. A Mantis gyenge páncéllal és fegyverzettel rendelkezik, ezért erősen javasolt nagyobb páncéllal és fegyverzettel ellátott kíséretet biztosítani a számára.

Képességek

Quantum Enforcement Device | A hajó fel van szerelve ezzel a szerkezettel (QED), amit arra terveztek, hogy meggátolj a kvantumugrást. A szerkezet a hajó hátsó részében található három gyűrűből áll. A s zerkezetet két módban lehet üzemeltetni, ezek a Quantum Snare és a Quantum Dampening. A QED a hajók kiegészítő felfüggesztéséhez kapcsolódik és később a Mantison kívül akár más hajókon is megjelenhetnek. A szerkezet használata a feladata miatt több területen is engedélyhez kötött, ezért enélkül a használata is törvénytelen.

Quantum Snare | A QED elsődleges használati módja, ami egy nagy, kb. 10-20 km átmérőjű területre hat, egy buborékot képez a hajó körül. Bármelyik hajó, ami átrepülne ezen a buborékon, kiesik a kvantumugrásból. A quantum snare aktiválásához a szerkezetet fel kell tölteni, ami egy bizonyos időt vesz igénybe, a buborék fenntartása pedig rengeteg energiát igényel és hatalmas mennyiségű hőt termel.

Quantum Dampening | A QED második használati módja, ami megakadályozza a kvantumhajtóművek aktiválását egy rövid kb. 2000 km-es hatótávban. Ellenben a quantum snare képességgel, ez azonnal aktiválható, amivel a hatótávon belül, óvatlan hajókat csapdába lehet ejteni.

Kvantum nyomok

A Mantis képes lesz bemérni az egyéb hajók kvantumnyomait, így bemérve a lehetséges célpontokat.

Egyéb képességek

A Mantis fel lesz szerelve a hosszú kvantumutazásokra, így a hajón található ágy és mosdó is.

RSI Mantis