Ship-polaris-landed.jpg
Polaris
Gyártó Roberts Space Industries
Méret Capital
Besorolás Korvett
Jelenlegi állapot Tervezés alatt
Maximális legénység 24
Raktérkapacitás 216 SCU
Árak
Eredeti ár 750 USD
Tulajdonságok
Saját tömeg 17,155,000 kg
Hossz 155 m
Szélesség 82 m
Magasság 35 m

Az RSI Polaris egy egyelőre tervezési fázisban lévő hajó, ami betölti a rést a nagyobb capital méretű hajók és a nem capital méretű, kisebb hajók között. Ez a rés akkor keletkezett, amikor az Idris méretei a gyrátási folyamat során jelentősen megnövekedtek. A Polaris a 155 méteres hosszával korvett osztályba esik, rendeltetését tekintve pedig katonai hajó lesz.

A Polaris egy fürge, korvett-osztályú hajó, amelynek komoly tűzerejét a hajóra szerelt tornyok és torpedók biztosítják. A tervek szerint a hadsereg járőrhajójaként és a milíciák zászlóshajójaként is meg fogja állni a helyét, ezen kívül megfelelő választás lesz kutató és mentő küldetésekre, kisebb csapások végrehajtására és általános biztonsági járőrfeladatokra. A Polarison több létesítmény is helyet kap, többek között képes lesz kisebb vadászokat, könnyűbombázókat, vagy támogatóhajókat javítani és feltölteni.

A hajón számos helyiség lesz, köztük fegyverraktár, orvosi szoba, fogda, kapitányi kabin, másodlagos kabin az elsőtisztnek, vagy a pilótának.

Fejlesztői Kommentek

2016 február 29. napon a 10 for the Chairman 77. epizódjában elmondták, hogy a korvettek szerepe az lesz, hogy betöltsék a helyet a capital méretű és az az alatti, nagy méretű hajók közötti részt. Ennek köszönhetően a Polaris üzemeltetése gazdaságosabb lesz. A hajó annak ellenére nem lesz egy kifejezett repülőgéphordozó, hogy rendelkezik hangárral, ami képes tárolni egy kisebb vadászt. Azt is említették, hogy több korvett komoly problémát okozhat a nagyobb hajóknak, a fregattoknak és rombolóknak is.

Történet

A Polaris gyors ütemű fejlesztését a 2945. évben a Vega-rendszert ért Vanduul támadást követően kezdték meg. A megrendelésben egy kis, gyorsreagálású hajót írtak le, amely alternatívaként szolgálhat a jelenleg szolgálatban lévő Idrisek helyett. Ez utóbbit a hadsereg és civil cégek is használják. A Roberts Space Industries által fejlesztett Polarist amiatt választották, mert jól ötvözte a kisebb vadászok szállítására alkalmas hangárt a nagy tűzerőt képviselő torpedókkal, ami így a hajó csapásmérő képességét a saját osztálya fölé emelte.

A birodalom Milícia Mobilizációs Kezdeményezésének részeként a Polaris elérhetővé vált a civil felhasználók számára is, akik így közreműködhetnek a birodalom megosztott és veszélyes régióinak védelmében. A hadsereg szintén szolgálatba állította a hajót, mint általános járőrhajót, valamint előörsként is használhatnák, amely az elképzelések szerint így komoly segítséget nyújthat majd a nagyobb flották mozgásánál. A Polaris eladásaiból befolyt összeg egy részét a Milícia Mobilizációs Kezdeményezés finanszírozására, valamint segélyműveletekre fordították.