Ordnance hardpoint (Rakétafelfüggesztési pont) az új neve annak az itemportnak, ami már egy ideje létezett a játékban, de korábban csak arra szolgált, hogy missile rack-eket (rakátaindító állványok) kapcsoljanak hozzá.

Most lehetőség lesz arra, hogy missile racket (rakétaindító állványát), missile podot (rakétatornyokat), valamint a későbbiekben további dolgokat csatoljunk rá. Mivel a későbbiekben a rakéták és a torpedók lesznek a fő fegyvertípusok, amiket ezekről a helyekről indíthatunk, ezért tisztázni fogják a különbségeket és hasonlóságokat a két fegyvertípus között.

Kezdésként meg kell említeni, hogy a méretbesoroláson osztoznak, mindkét típust ugyanazon lista 1-12-es mérete alapján sorolják be. A méretosztályból ki lehet következtetni a tényleges méretet, mivel az a fegyver hosszát jelenti méterben, az átmérő pedig ennek a tizede. Tehát egy S3-as rakéta 3 méter hosszú, 0,3 méteres átmérővel. Általánosságban elmondható, hogy a Star Citizenben nem lesz S4-esnél nagyobb rakéta, valamint S5-ösnél kisebb torpedó, de mivel az állványokon mindegyik cserélhető, ezért nem zárnak ki semmilyen lehetőséget.

Missiles (Rakéták)

A rakéták nagyszerű manőverezőképességgel és a gyors járművek ellen kiváló célkövetéssel rendelkeznek, de a torpedókhoz képest kevesebb robbanóanyagot szállítanak. A fejlett manőverezőszoftvereknek köszönhetően jó eséllyel találják meg újra a célpontot, valamint kevésbé tévesztik meg őket a különböző elterelők. A manőverezőképességek a légkörben csökkenhetnek.

Torpedoes (Torpedók)

A torpedók sokkal nagyobb ütés bevitelére képesek, mint a rakéták, a méretosztályuknak megfelelő robbanóanyagot képesek hordozni, azonban sokkal lassabbak és kevésbé mozgékonyak. Ezeket általában nagyobb, kevésbé mozgékony hajók ellen érdemes használni, például a Capital méretosztályú hajók ellen. Emellett ezekre sokkal komolyabb negatív hatással van a légkör, mivel már alapvetően kevésbé jól manővereznek.

A rakétákat kilövik, ugye?

Rakéta, vagy torpedó? Miért nem mindkettő? Mármint ha van lehetőség mindkettőre, akkor miért ne?

Pár hajótípus és a rajta elhelyezhető rakéták, torpedók száma a teljesség igénye nélkül:

Gladius: 4 db S2 és 2 db S3 rakéta
F7C-M: 8 db S1 és 4 db S2 rakéta
Vanguard Harbinger: 4 db S4 rakéta és 3 db S5 torpedó
Gladiator: 4 db S5 torpedó
Eclipse: 3 db S9 torpedó
Retaliator: 6 db S9 torpedó
Polaris: 28 db S10 torpedó
Javelin: 32 db S12 torpedó

Missile Racks (Rakétaindító állványok)

Először a rakétaindító állványokat kell csatlakoztatni az rakétafelfüggesztési pontokra, majd ezeken helyezhetjük el a rakétákat és torpedókat, mint a gömbcsuklós fegyverfelfüggesztésnél. Ezeknek a rakétaindító állványoknak ugyanúgy vannak méretosztályai, mint a fegyvereknek és különböző változatok érhetőek el a rakéták szintjétől és számától függően.

Leegyszerűsítve, egy adott méretosztályú állványra egy darab ugyanolyan méretű rakéta helyezhető el. Ha két rakétát akarunk feltenni, akkor az állványnál egyel kisebb méretű rakétát kell választanunk, négy rakétához pedig két méretosztállyal kisebbet. A legendás “Octo” állványhoz három szinttel alacsonyabb méretű rakétát kell választani, ami azt jelenti, hogy az állványnak legalább S4-esnek kell lennie.

Néhány hajóhoz elérhetőek egyedi tervezésű állványok, például a Constellationhöz, a Starfarer hez, Geminihez és a Freelancerhez, ezek a hajótestbe vannak építve. Ezeket nem lehet lecserélni másik típusra, az egyetlen változtatási lehetőség, ha magukat a rakétákat cseréljük le.

Rocket Pods (Rakétatornyok)

A fejlesztés előrehaladtával az a cél, hogy növeljék a rakétafelfüggesztési pontokhoz csatlakoztatható felszereléseket, aminek az első képviselője a rocket pod, ami irányítás nélküli rakétákat lő ki. Ilyet már láthattunk a Mustang Deltán. Különböző típusú rakéták lesznek elérhetőek, így időzítettek, találat esetén, vagy közelség esetén robbanók. Ezek a rakéták tökéletesek lesznek földi célpontok ellen.

Az ide tartozó rakétáknak és tornyoknak ugyanolyan méretei lesznek, mint az manőverező rakétáknak, hogy lehetőség legyen a gond nélküli cseréjükre. Azok a hajók, amiknél külön a hajóhoz tervezett indítótornyok vannak beépítve a hajótestbe (pl. Mustang Delta), vagy belső bombatároló van (pl. a Sabre) az eredeti felszereléshez vannak kötve. Az egyetlen változtatási lehetőség itt is a rakéta kicserélése lesz.

Idővel a fejlesztők szeretnék további bővíteni az ezekre a felfüggesztési pontokra helyezhető tárgyakat. Pár elképzelés, amin jelenleg gondolkodnak:

Distortion Field Generators (Torzítómező generátor) – az Avanger Warlockon látható fegyver kisebb változata.
Fuel Pods (Üzemanyagtartály) – Plusz alap-, vagy kvantumüzemanyagot lehetne vinni az útra.
Mines (Aknák) – Ledobható robbanóeszközök, amik az űr, a földterület, vagy a tenger egy részét védenék.
Az eredeti műsor 2017. október 23. napon került adásba.