A fegyverekről a Turretekre (Tornyokra) ugrás a következő lépcső a ShipYard sorozatban.

Nemrég láthattátok az AtV-ben a tornyokról készült műsort. Azóta is keményen dolgoznak azon, hogy a toronyhasználat élményét a megfelelő szintre javítsák, az ezzel kapcsolatos terveik pedig megvannak nem csak a 3.0-ás verzióra vonatkozóan, hanem az utánra is. A következő verzióban az egész toronykezelés megváltozik, új, jobb stabilizálással, hogy könnyebben lehessen követni a célpontot, így remélhetőleg nagyobb sikerélményei lesznek az embereknek.

A tornyok minden méretben megtalálhatók a hajókon, a kezdőhajóktól a capital méretosztályig és a csatlakozási pontok is a legkülönbözőbb módokon változhatnak. A legnagyobb torony, amit egy capital hajón találhatunk akkora, mint egy kisebb kísérővadász és hatalmas pusztításra képes fegyvert képes kezelni.

A Ship Matrix mostani frissítésével a tornyokat két kategóriába osztották: a Manned Turret (Közvetlen Irányítású) és Remote Turret (Távoli Irányítású). Mindkét típus támogatja a játékos, NPC vagy MI általi irányítási módokat, amiket később kifejtenek.

Minden torony

A tornyok csak turret hardpointra (toronyillesztési pont) csatlakoztathatók, a fegyver- és rakétafelfüggesztési pontokra nem.

A tornyokon számos felfüggesztési pont van, ahová általában lőfegyvereket, de pár esetben rakétákat is csatlakoztathatunk.

A tornyok csak ugyanahhoz a hajóhoz kapcsolt, ugyanolyan típusú tornyokra cserélhetőek ki. Ez azt jelenti, hogy egy közvetlen irányítású tornyot a Constellationön csak egy másik, közvetlen irányítású Constellation toronyra cserélhetünk ki, nem lehet feltenni például egy Starfarer tornyot.

Ugyanígy nem cserélhető ki egy közvetlen irányítású torony egy távoli irányításúra, vagy fordítva, a hajótest kialakítása miatt.

Mivel a tornyok már hajóhoz kötöttek lettek, így a méreteiket nem tüntetik fel, a továbbiakban nem használják a 2-vel nagyobb méretet a fegyverek számolása esetén.

Manned Turrets (Közvetlen Irányítású Tornyok)

Ezeket a tornyokat úgy kell irányítani, hogy a játékos, vagy az NPC magában a toronyban ül.
Minden közvetlen irányítású toronynak állandó méretű belépőcsöve van, ami azt jelenti, hogy a torony megsemmisülése esetén könnyen egy behatolási ponttá válhat.

Remote Turrets (Távoli irányítású Tornyok)

Ezeket a tornyokat a hajón máshol elhelyezett munkaállomásról, vagy ülésből lehet irányítani. A kilátást átküldik a kezelő távoli irányítópultjára.
Az ilyen tornyoknál nincs kialakítva átjáró a hajótesten keresztül, így nem jelentenek akkora biztonsági kockázatot, azonban gyakran kisebb fegyverek szerelhetők fel rájuk.

MI, NPC, vagy Point Defense Turret (PVÁ – Pontvédelmi Ágyúk)

Minden tornyot kezelhet NPC, vagy játékos, de az MI, vagy Autonomous Control (Önálló Irányítás) egy különálló funkció, amit úgy érhetünk el, hogy hozzáadunk egy Blade-et a Computerhez, ami a korábbi Avionics Modul (Repüléselektronikai Modul) szerepét vette át.

Minden egyes torony számára, amit szeretnénk, hogy az MI irányítson – tehát automatikusan célt keressen és támadjon, NPC vagy játékos beavatkozás nélkül is – egy Blade használata szükséges. Lesznek olyan hajók, amiknél a tornyok alapból rendelkeznek ezzel a Balde-del, vagy további Computer-rendszerek tartalmazzák ezt. A Blade csatlakozási helyek korlátozottak lesznek. Ezt úgy tervezték, hogy a játékosnak választania kelljen a ez, és más Blade funkciók között, hogy ezzel is testre szabja a hajót.

A PVÁ-k egész egyszerűen olyan MI irányította tornyok, amikre olyan speciális fegyverek vannak felszerelve, amik kifejezzen a gyorsan közelítő veszélyek – rakéták, torpedók – elhárítására alkalmasak. Minden toronyra felszerelhetőek az ilyen fegyverek és a szükséges Blade-ek. A PVÁ-k most fognak bemutatkozni.

A jövő játékélménye, avagy mit szeretnének elérni a fejlesztők

Szeretnék, ha bárki, aki egy toronyban találja magát, kielégítő élményt kapna, ez a cél vezérli őket a változtatások során. Emiatt fejlesztéseket végeztek a két legfontosabb területen, a célzás és a találatok területén.

A tornyok kezelése és az irányuk megállapítása sokkal könnyebb, érzékelhetőbb lett és a hozzáadott staggered fire mode (váltott tüzelési mód) segítségével nagyobb átlagos találati arányt érhetünk el, az egy találattal bevitt sebzés csökkenésének árán.

A kamerarázkódás, g-erők hatása és a javított kijelző, amin a legénység tagjai megjelölhetik egymásnak a célpontokat, fejlesztés alatt áll és valamelyik hármas főszámú frissítésben érkezik.

Amikor ezzel a munkával végeznek, akkor egy hajó, amin minden torony aktív, hatalmas tűzerőt fog képviselni, mindegyik torony ontani fogja magából a lövedéket, lövedék után, hihetetlen pontossággal.

Gyűjtsd össze a csapatod, foglaljátok el a helyeteket és változtassátok a Retaliatort azzá a repülő erőddé, aminek mindig is szánták!

Gyakran ismételt kérdések

K: Melyik hajókon lévő iker-kapcsolt, vagy dupla fegyver lett kicserélve távoli vezérlésű tornyokra?

V: Mustangok, Hornetek, F8, 85X, Ursa Rover, Relian, Terrapon, Redeemer, Hull széria és Caterpillar.

Az eredeti cikk 2017. október 22. napon jelent meg.