A sorozatban bemutatjuk a Star Citizen világában megtalálható naprendszereket, amelyekhez a hivatalos oldalon rendszeresen megjelenő Galactic Guide című műsorában elhangzottakat vesszük alapul.
A most következő rendszer – vagy inkább bolygóleírás – különleges lesz, mert erről elmondhatjuk, hogy itt már a Star Citizen minden támogatója személyesen járt. Természetesen a Földről van szó.
Az emberiség bölcsőjéről, a birodalom szívéről, az emberiség szülőbolygójáról… és egy olyan helyről, ahol nehéz nyereségesnek lenni. Nem titok, hogy a Föld már egy ideje megrekedt. Egyszerűen fogalmazva a Föld a Földi Egyesült Birodalom (United Empire of Earth | UEE) fővárosa és a hatalom központja, amely mindent irányít a fejlődő rendszerektől, mint a Terra, egészen a távoli, határvidéki kolóniákig. Az uralkodó és a szenátus otthonaként a Föld határoz meg mindent, ami a birodalomban történik, a gazdasági modell irányításától a diplomáciai kapcsolatokig. És bár más, stratégiailag jobb helyzetben lévő rendszerek, mint a Terra, magasabb pozíciókat követelnek a birodalomban, továbbra is a Földet tekintik az emberiség központjának.
De a Föld mindent akar. A több ezer évig tartó népességnövekedés és végül a XXI. században bekövetkezett túlnépesedés következtében a bolygó nyersanyagkészletei kifogytak. Több milliárd tonna élelmiszert, nyers ércet és feldolgozott terméket importál, hogy ellássa a népességet. És bár az igények magasak, ahogy a szállításért folyó verseny is, egy Földre szállított út aligha kecsegtet nagy profittal… és ebben még nincsenek benne az eltúlzott dokkolási és üzemanyagtöltési díjak.
De mégis vonzóvá teheti a kereskedőknek az utat az a tény, hogy a szállítmány minden bizonnyal célba fog érni, köszönhetően a Sol rendszer alacsony bűnözési szintjének. Az UEE haditengerészete, az Advocacy és különféle rendőrségi egységek folyamatosan őrjáratoznak a rendszerben, a haditengerészet kikötője a Föld körüli pályán pedig nem kevesebb, mint öt Bengal-osztályú hordozó anyakikötője, amelyből legalább egy mindig ott is állomásozik.

New York

New York a birodalom kulturális központja, egy birodalmi ízlésformáló és híres egyvelege a régi-stílusú és ultramodern építészetnek. A legtöbb látogató azonnal észreveszi a védett történelmi építményeket, például az Empire State Buildinget, a Gryphont és a Central Parkot, amelyek fennmaradtak a tájat ellepő, hatalmas szupertornyok árnyékában.
New York a századok alatt elnyerte az elitista jelzőt és sokan, akik a városban laknak – még azok is, akik sosem hagyták el a bolygót – a galaxis világpolgárainak tartják magukat. Ennek megfelelően van például olyan piac, ahol távoli csillagokról származó ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A népszerű New York-i galériák boldogan kiállítanak mindent a Rijora Tevarin Kódexétől kezdve a sérült Xi’an motorblokkokig… tökéletes példája annak, hogy ami az egyik ember számára szemét, az a másiknak kincs. Ha pedig valaki egy ritka fejlesztést, vagy rendkívül különleges árucikket keres, akkor a New York űrkikötőjét körülvevő üzleti negyedben a helye.
A fentieken túl New Yorkban található a Roberts Space Industries székhely-központja, amelyen belül külön bemutatóterem és múzeum is kialakításra került. Utóbbiban sok látogató teszi tiszteletét, mikor a kikötőbe érkezik, így ünnepelve az RSI szerepét abban, hogy az emberiség meghódította a csillagokat.

Moszkva

Moszkva hangulata – szemben a New-Yorkban tapasztalttal – inkább fizikai munkásokat juttathatja eszünkbe. A város a fő elosztóközpontja a feldolgozott termékeknek, mint például az ugrómotorok és hajtóművek, amelyeket a Urál hegységbe telepített gyárakban készítenek. A termékeket nagysebességű vasútvonal-rendszer segítségével juttatják el a városba, ahol szortírozzák azokat a célpontok szerint. A kevésbé szerencsés űrhajósok mindig találhatnak maguknak valami nehéz munkát a moszkvai kikötőkben, ahonnan a Föld exportjának legnagyobb része kezdi meg útját. Mindezek ellenére a város ugyanúgy fogyasztja a fényűző és luxuscikkeket, mint bármelyik más helyszín a Földön.

Sanghaj

A legnagyobb űrkikötőként Ázsiában, Sanghaj sokkal inkább megőrizte a környezethez fűződő kapcsolatát, mint Moszkva, vagy New York. A városból vasúti és szállítási útvonalak vezetnek a közeli Kelet-Kínai-tengeri régióba, amely a vízidokkolást kihasználva képesek pár nagyobb típusú űrhajó fogadására is. Az Aegis China gyára gyártja az Idris-osztályú fregattokat és ebben a körzetben végzik el rajtuk az űrfázis előtti teszteket is.