A  rendszer

Terra, a birodalom csillogó ékköve nagy lépéseket tett afelé, hogy az emberiség kulturális központja legyen. Bár az elvakult Föld-pártiak ezt sosem ismernék el, semmi kétség, hogy a Terra a birodalom vérkeringésének egyik fő hajtóeleme. A rendszerbe beáramló óriásvállalatok központjaitól kezdve a helyi zene popkultúrára gyakorolt hatását tekintve a Terra kétségkívül a Föld legnagyobb riválisa.

A rendszer történelme

A Terra rendszert – először 342A-ként – 2508-ban jegyezték a Távoli Csillag Projekt keretében. Mikor az első szkennelési eredmények felfedték, hogy a rendszer harmadik bolygója egy természetes szuperföld a lakható övezet közepén, a kolonizálás azonnal egyértelművé vált. A bolygó – amelyet az eredeti felfedezőcsapat gyorsan Terrára keresztelt, amit hamarosan az egész rendszerre ráragasztottak – megmozgatta az UNE képzelőerejét, mint egy érintetlen Földhöz hasonló égitest. A gazdag, roskadozó nyersanyagkészletet látva a telepesek és vállalatok alig várták, hogy maguknak követelhessenek egy darabot ebből az érintetlen területből. A bolygón található hatalmas, kőből készült romok tovább növelték a bolygó különlegességét, mivel egyértelművé tették, hogy nem sokkal a kolonizáció kezdete után értelmes élet nyomaira bukkanhatnak, amely a Terra III déli kontinensén meg is történt és ez ma is a legvitatottabb régészeti rejtélyek közé tartozik.
Nem tartott sokáig, amíg a rendszer első lakói felfedezték, hogy a Terra duplán is szerencsés. A bolygó nemcsak ideális volt a z emberek számára, de a rendszerből bőségesen nyíltak ugrópontok is. Ez idáig hét ugrópontot sikerült beazonosítani, és a tudósok komoly reményeket fűznek ahhoz, hogy a közeljövőben megtalálhatják a nyolcadikat is. Négy évszázad alatt, ezzel a hatalmas ugrópont központtal és felszínnel a Terra III az egyik legfontosabb kereskedelmi, kulturális, politikai és szállítási központtá fejlődött.

A rendszer fontosabb objektumai

AERO (TERRA I) | Egy durva, sziklás világ, elképesztően közel a rendszer csillagához, a Terra Novához. Bár a bolygó bővelkedik bizonyos nyersanyagokban, ez idáig még nem jártak sikerrel a kitermelésükre tett kísérletek a rendkívül barátságtalan felszíni körülmények miatt és a hosszú 95 földi napig tartó keringési idő miatt.

PIKE (TERRA II) | Ezzel szemben a Pike esetében a bányászat az emberi mérnökök leleményességének egyik kiváló példája. Az ércekben gazdag bolygó felszínét telerakták bányászállomásokkal és finomítókkal, amelyek képesek voltak biztosítani a Terra növekedéséhez szükséges nyersanyagokat.

TERRA (TERRA III) | A Terra fővárosa Prime, egy gyönyörű, öbölben húzódó óriásváros. Élesen elhatárolódik a földi metropolisoktól, a Prime-on mindent megterveztek az eredeti telepesek, amely sokkal nagyszerűbb egyensúly kialakulásához vezetett a természet és a civilizáció között, mint az az emberiség szülőbolygóján látható. Sok várostól eltérően Prime fő űrkikötője a várostól távolabb található, így csökkentve a zaj- és egyéb szennyezést. Egysínű vasút szállítja a turistákat a város két fő része között, a tündöklő belváros és a lakóövezet között, amelyet a köznyelvben csak a Tömbként (The Block) neveznek.
Mivel a Tömb az eredeti kolonizálós, előregyártott elemekből épült, ezért sok Prime-béli lakos szemét bántja, de az itt élő lakosok ragaszkodnak ezekhez az antik épületekhez és erősen ellenállnak a modernizációnak.
Terra második legnagyobb városa Quasi, amely a hidegebb, déli féltekén épült, a Terrán talált hatalmas romok árnyékában. Quasi sokkal Prime-mal szemben inkább turistacélpontnak tekinthető, de ennek ellenére sok vállalat is üzemel a régióban.

New Austin egy másik, eredeti kolonizációs település és a Terrai viszonyokat tekintve ipari városnak számít. A nagy, üzleti parkot idéző terület olyan cégek központja, mint az Origin Jumpworks és a fő központja a Staball Területi Ligájának. New Austinban olcsóbb az élet, mint Prime-ban, mivel ez inkább a fizikai munkások lakóhelye. A város központi eleme a The Old Hall, a korábbi bányászcéh gyülekezőhelye, amelyet most gyártulajdonosok, pilóták, szállítók és rakodók töltenek meg.

GEN (TERRA IV) | Gyakran elfelejtik azt a tényt, hogy a Terra testvérvilága, a Gen is lakott. Ez egy kisebb bolygó a rendszer széle felé és durván egy évszázaddal az első terrai települések után terraformálták. Főleg katonai bázisok, valamint a birodalmi államapparátus és szállásolás került itt kialakításra. A bolygó annak ellenére is sűrűn lakott, hogy a lakosok főként a kormánynak dolgozó személyek. Többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült a Gennek képviseletet szereznie a Szenátusban. Az ellenzők azzal érvelnek, hogy bármilyen bürokratikus változtatás a birodalom érdekeivel ellentétes lenne itt, de a Terra-párti aktivisták úgy gondolják, hogy a Szenátus nem akar több politikai befolyást adni a Terra-rendszernek.

Utazási figyelmeztetés

A rendszerbe látogatóknak figyelniük kell arra, hogy illetéktelenül ne közelítsék meg a rendszer három fő katonai és biztonsági bázisát. Azoknak a hajóknak, akik az INS Reilly, IAS Hammett és ICS Evolen közelébe akarnak menni, rendelkezniük kell engedéllyel, ha el akarnak kerülni egy kellemetlen incidenst.
Idézetek a rendszerről

“Ez egyetlen reményünk a békére, az egyetlen reményünk, hogy megteremtsük a jövőt, amit a gyerekeink és unokáink megérdemelnek, ha a Terra függetlenségét keressük” – részlet Assan Kieren kormányzó politikai gyűlésen elmondott beszédéből, 2638. március 12. napon.
“Mindenki a felsőkategóriás éttermekről beszél, amiket a Prime-on meglátogathat, de az én két kreditemért sehol nem lehet olyat kapni az egész Terrán, ami megközelíteni az ízét annak a forró pirognak, amit egy utcai árusnál vettem a felkelő nap árnyékában New Austinban. Ez, barátom egy olyan étel, amit nem fogsz hamar elfelejteni” – Kelos Albervar szenátor a Horizons Magazinnak nyilatkozva, 2942-ben.