Korábban megígértük, hogy készül majd egy cikk, amely részletesen is végigveszi, hogy milyen újdonságok érkeztek az Alpha 3.7-es frissítésben és ez most érkezett meg. A cikk a CIG összefoglalója alapján készült.Egy barlang szájánál állsz… az előtted lévő nyílás egyenlő mértékben ígér veszélyt és jutalmat. Világítórudakkal felfegyverkezve, oldaladon a Salvo pisztolyoddal és Pyro Multitooloddal leereszkedsz a mélybe. Kockáztatsz. Megteszed a döntő lépést. Kicsit később előbukkansz, izzadva, zihálva. A világítórudak elfogytak, a pisztolyod üres. Épp hogy túlélted. Tudtad, hogy kockázatos lesz, de mégis mosolyogva gondolsz a táskádban pihenő drágakövekre. Ahogy a hajód pilótafülkéjének biztonságában vizsgálod az értékes zsákmányt, ez a mosoly még szélesebbé válik… Közelségi jelzés? Furcsa, ezen az útvonalon semminek sem szabadna lennie…

Ez az élet a csillagok között. Ez a Star Citizen Alpha 3.7.

Mélyen a föld alatt

Barlangok | Felfedezhettük a csillagokat és berepülhettük a légkörök minden egyes köbcentijét. Végiggyalogolhattuk a bolygók, holdak és aszteroidák felszínét kaland után kutatva. Most pedig beáshatjuk magunkat a teljesen magával ragadó barlangrendszerbe amelyben a rejtély, a veszély és a lehetőség lesz az útitársunk, ha elég bátrak vagyunk kockáztatni.

Kézi kitermelés

FPS Bányászat | A bányászat már nem csak azoknak a játékosoknak lehetséges, akik rendelkeznek arra alkalmas hajóval. A Pyro Multitoollal felszerelkezve bárki ásványvadásszá válhat és elkezdheti a jövedelmező ércek kézi kitermelését akár a bolygók, holdak, aszteroidák felszínén, vagy azok felszíne alatt.

Szedd fel és vidd

Szüretelhető tárgyak és személyes tárhely | Mit lehet tenni az értékes drágakővel, amit a föld alatti kalandozások során találunk? Ha szeretnénk visszavinni a civilizált világba, hogy ott pénzt kapjunk érte? Egyszerűen be kell tenni a személyes tárhelybe, ahol biztonságban lesz az utazás során. De ez nem csak a kibányászott dárgakövekre érvényes, a Persistent Universe tele van szüretelhető és felszedhető tárgyakkal, amelyeket a tárhelybe lehet pakolni, hogy a későbbiekben használjuk, vagy eladjuk.

Hajóblokkolók

Quantum Enforcement A Kvantum-kényszerítés megjelenésével egy teljesen új játékelem érkezett az unveirzumba, hogy megnehezítse a gyanútlan pilóták életét. Az olyan hajók, mint az új RSI Mantis, a rajtuk lévő Quantum Enforcement Device segítségével képesek kirántani az NPC és játékos hajókat a kvantumugrásból. Ha megtörtént a megállítás, akkor a Quantum Snare képesség nem engedi az elfogottat menekülni, így ezek a hajók tökéletes eszközei lehetnek a biztonsági erőknek. Vagy akár más csoportoknak is.

Megoszthatóság

Küldetés megosztás | Bár a Mantis új képességének hála a törvényen kívüliek és fosztogatók kétszer is meggondolják, hogy beizzítsák-e a kvantum hajtóművet, addig a másik oldalnak is érdemes végiggondolnia, hogy az elfogás visszafelé is elsülhet és a Mantis pilóta bármikor túlerővel találhatja szemben magát. Ezért is jó, hogy a küldetéseket már meg lehet osztani, amivel persze a jutalom is osztódik, de együtt mindig jobb.

Arcformálás

Karakter testreszabás v2 | A karakter generálás új verziójának köszönhetően sokkal könnyebben állíthatunk elő egyedi arcokat az univerzumban, hiszen az új felület sokkal átláthatóbb és felhasználóbarátabb lett.

Finomabb leszállás

Hajóbérlés és közelségi érzékelő Tisztában vannak azzal, hogy a leszállás nem egyszerű feladat, de az Intelligens Repülésirányító Rendszer beépítése folytatódik a játékba. A közelségi érzékelő és a lebegő mód egy rendszerrel kiegészítve érzékeli a közeli akadályokat és azoknak megfelelően lassítja a hajó mozgását. Így az irányítás könnyebb lesz, a leszállás pedig vidámabb.

De miért a saját, drága hajónkon próbálnánk ki ezt az új leszállást segítő technikát? Már van lehetőségünk hajót bérelni az erre kijelölt üzletekben, így nem kell a saját hajónkat kockáztatnunk. A játékon belüli pénzen annyi hajót bérelhetünk, amennyit csak akarunk, így kis felelősség mellett is maximális élményben lehet részünk.

Lődd le őket!

Star Marine és Arena Commander fejlesztések | Egy vadonatúj Star Marine térképen a radikális Kívülállók nevű szekta átvette egy terraformáló létesítmény irányítását a Leir II bolygón. Csatlakozz a tengerészgyalogosokhoz, hogy visszavegyétek az irányítást, vagy a szektához és védd meg a jó doktor, Dr. Marcus Fayel becsületét.

Eközben az Arena Commanderben a kalózok rajzásba kezdtek. Most jött el az idő, hogy megmérettesd magad az ellenséges hullámok újraformálásával, kiterjesztett térrel a küzdelemre és egy új, keményfejű főellenféllel.

Új és átépített hajók

A frissítéssel négy hajónak örülhetünk, amiből két hajó átépített, új verziója érkezett meg (Vanguard Sentinel és Vanguard Harbinger), egy korábban bemutatott hajó került játszható verzióban az univerzumba (Banu Defender), valamint egy teljesen új hajó vált egyből elérhetővé (RSI Mantis).