Ahogy arra számítani lehetett, a CIG még az ünnepek előtt kiadta LIVE szerverre az Alpha 3.8-as frissítést.

Az egész világ egyre inkább kezd összeállni és a mostani frissítésben szintén nagyot léptek ebbe az irányba.
SSOCS (Szerver oldali objektum konténer rendszer)
A Star Citizen univerzuma hatalmas terület felfedezhető bolygókkal, holdakkal és űrállomásokkal, amelyek rendkívül részletesek. Ebben az univerzumban a Stanton rendszer még csak a jéghegy csúcsa, az SSOCS pedig segít, hogy ez a világ az elképzeléseknek megfelelően tovább nőhessen.
Fagyott világok
A Stanton rendszer utolsó, bejárható bolygója, a fagyos microTech is megérkezett. (A Crusader gázóriás lesz, így annak a felszínén nem igazán lesz ajánlatos bóklászni.) A bolygón az annak nevét adó mega-vállalat otthona és központja található. A microTechnek köszönhetjük sok más újítás mellett a mobiGlassunkat. A felszín a terraformálás során elkövetett balesetnek köszönhetően fagyos és rendszeresen durva viharok söpörnek végig rajta. Az utazóknak tudniuk kell, hogy bár New Babbage nagyon kellemes és kényelmes város, a bolygó többi része igencsak ellenségesen bánik bárkivel, aki oda kalandozik. A jelenlegi frissítésben a bolygó érkezett, annak holdjai és New Babbage belső területe, valamint az egyéb lehetséges leszállóhelyek csak az Alpha 3.9-ben jönnek.
Új küldetések
Új kihívások várnak azokra, akik elég bátornak érzik magukat hozzá, hogy szembenézzenek velük. A bővülő univerzumhoz új küldetéseket adtak, köztük a nemrég bemutatott Origin 890 Jump eltérítésével kapcsolatos küldetést, ahol a hajót elfoglaló törvényen kívüliekkel kell megküzdeni.
Planet Tech V4
A Planet Tech v4 is megérkezett és hatalmas lépést tett előre az égitestek képi megjelenésében és a rajtuk kialakult időjárás terén. A megjelenésével elképesztő tájakra, precíz részletekre és elbűvölő időjárási hatásokra számíthatunk.

Közelharc
Kerülj közel azokhoz, akik bántani akarnak téged… és bántsd őket elsőként te, az új belső nézetes ökölharccal. Győzd le az űr söpredékét, akár hangos harcban, puszta kézzel, akár lopakodva egy késsel.

ARGO MOLE
Növeld a bányászás teljesítményét a jelenlegi legfejlettebb kitermelő eszközzel, az ARGO MOLE bányászhajóval. A MOLE egy többszemélyes bányászhajó, amelyet vezetve a nagyobb feladatok sem tűnnek kihívásnak. A hajón három, függetlenül irányítható bányászállomás áll rendelkezésre, hogy a lehető legnagyobb hasznot termeljétek.
Új fegyverek
A Behring P6-LR ballisztikus mesterlövész puskától kezdve az Apocalypse Arms Animus rakétavetőig több új lehetőség is érkezett, hogy lyukakat robbants azokra a dolgokra, amik túl közel kerültek hozzád.