A LIVE szerverre került a Star Citizen Alpha 3.8.2-es frissítése. A számából is látszik, hogy nem nagy, negyedéves frissítésről van szó, azonban ennek ellenére ezzel is érkezett új tartalom. Nézzük gyorsan, hogy milyen fontosabb dolgok érkeztek.

Új hajók

Repülhető formában a játékba került az Anvil Carrack és az Anvil Carrack Expedition. Az Anvil Carrack nagyobb üzemanyagtartállyal érkezik, hogy felkészüljön a hosszútávú utakra, fejlesztett ugrásvezérlője van és egy komputer, amely kifejezetten ugrási műveleteket tervezésére készült. A hajóhoz eredetileg csak a hadsereg fért hozzá, azonban ma már a civil felhasználása is engedélyezett. A hajón található többek között orvosi- és javítóállomás, valamint térképészeti szenzorokkal.

Anvil Carrack

Alap technológiák

Megérkezett az LTP (Long Term Persistence), vagyis a Hosszútávú Állandóság első verziója. Ebben egyelőre a játékos által vásárolt javak és az összegyűjtött aUEC marad meg. Jelenleg megmaradnak a megvásárolt FPS tárgyak, hajóalkatrészek, hajóvásárlások és aUEC megtakarítások. A fejlesztők megjegyezték, hogy bár az a céljuk, hogy minél ritkábban legyenek wipe-ok és adatbázistörlések, a fejlesztésnek ezen szakaszában bizonyos időközönként elkerülhetetlenek lesznek a teljes törlések. A tervek szerint azonban ezekben az esetekben elmondják ennek az okát.

Javítások

Javítottak a Cutlass Red belső megvilágításán.

Megnövelték a Cutlass Red keresőfényének átmérőjét és intenzitását.

Már van lehetőség az orvosi ágy melletti számítógép használatával elmenteni a spawn-helyszínt.

A fentieken kívül számos hibát javítottak, valamint számos fennálló hibáról van tudomásuk.