K: Le lehet majd cserélni a G12a rakétáit hagyományos toronyra?
V: Nem. A G12a rakétavetője egy testreszabott, integrált megoldás amit nem lehet lecserélni hagyományos toronyra.

K: Mi a szándék a másodlagos számítógéppel?
V: A másodlagos számítógép lehetővé teszi majd a G12 számára, hogy kihasználja a jövőben érkező számítógép (computer-blade) funkciókat. Ez egy további különbség a G12 és RSI Ursa Rover között.

K: A G12 befér a Mercury Star Runnerbe?
V: Igen. Az a cél, hogy ahová az Ursa Rover befér oda a G12 is.

K: Ha az alap modellnek egy tornya, két ülése és csak 2 SCU raktere van akkor hogyan lehet az URSA versenytársa?
V: Ahelyett, hogy egyik jobb lenne mint a másik, választási lehetőséget akarunk adni a versenytársak között, mint minden járművünknél.
Az SCU kapacitást és az ülések számát ellensúlyozza az, hogy a G12 gyorsabb (a Tumbril Cyclonehoz közeli a sebessége ellentétben az Ursával).
Az Ursa ellenállóbb és jobb az egyenetlen terepen, keményebb felfedező ha úgy akarod. A G12 jobb kevésbé igényes felfedezésekhez de még mindig négy kerék meghajtású és zárt fülével rendelkezik. Amikor elkezdtük a tervezési folyamatot a kettőt a való világ terepjáróihoz kötöttük: az Ursa inkább a hagyományos Jeephez, a G12 a Range Roverhez hasonlít. Mindkettő teljes terepjáró képességgel rendelkezik de az átfogó tapasztalat eltérő.

K: Milyen hajók tartalmaznak G12 sorozatú járművet és ezek fejleszthetőek e G12r vagy G12a verzióra?
V: Az Origin G12 (korábban Origin Roverként hivatkozott) alapfelszereltség az Origin 600i Explorerben.
Az összes meglévő 600i csomagot átalakították G12-re. A játékosok a 600i Explorer-t és az önálló G12-et egyaránt frissíthetik az önálló G12-re, miközben megörzik az eredeti alapjárművet a 600i-tól.

K: Rendelkezik majd négy kerék meghajtással vagy egyéb terepjáró funkcióval ami visszahozza a fejreállásból vagy terepen elakadásból?
V: A G12 sorozat szabvány négy kerék meghajtású terepjáró, de nem minden körülmény között olyan tartós mint a többi rover.

K: A G12a-n lévő rakéta kilövő képes becélozni földi járműveket is?
V: Igen. A rakéta kilövővel minden kiválasztható, befogható és lehet rá tüzelni.

K: A G12 sorozat szélessége a brossúrában 5.8 méter. Ez szélesebb mint a 4 SCU (5m) széles Ursa. Ez hiba és még fontosabb, hogy a G12 befér így is ahová az Ursa?
V: A cél mindig az volt, hogy a járművek cserélhetőek legyenek a hajók rakterében. Tehát a célunk az volt, hogy ugyanolyan széles legyen mint a Rover.
Az Ursa valahol 5.2 – 5.5 méter szélességű a felfüggesztéstől és sárvédőtől függően, tehát míg a G12-t 5.8 méterre sorolják ez általában 5.5 – 5.7 méter között van a rugalmasságát számolva. Gondoskodni fogunk arról, hogy mindkettő azonos szélességű legyen és ha a G12 eléri a gyártást akkor beférjenek ugyanabba a járműbe.

K: Mi a felhasználási lehetősége az EMP-nek a verseny modellen?
V: Versenyen kívüli helyzetben az EMP hasznos lesz az önvédelemben, esélyt ad arra, hogy meglépj a támadótól.
Versenyben használható arra, hogy egy időre lebénítsd a versenytársat így szerezve előnyt vele szemben.

K: A különböző G12 modellek gumiabroncsai eltérő vezetési karakterisztikával rendelkeznek majd különböző terepen? Például, úgy néz ki, hogy a verseny modell slick gumival rendelkezik nem úgy mint az alap G12. Kíváncsi vagyok, hogy kevésbé fognak e tapadni sáros vagy egyenetlen terepen és ha igen le lehet e majd cserélni az abroncsot a modellek között?
V: Az abroncsok eltérő vezetési karakterisztikával rendelkeznek és az cél, hogy a modellek között cserélhető legyenek.
Hasonló abroncs fejlesztési készletek lesznek majd a többi földi járműnél is mint majd az űrhajóknál a fejleszthető hajtóművek.

K: Van kilátás olyan jövőbeli változatra amin a torony helyett érzékelők vannak felfedezéshez?
V: Nincs tervben más G12 változat. Azonban ezt szem elött tartjuk ha mégis lesz ilyen a jövőben.

K: Hogyan hasonlít a G12 változatok páncélja az Ursáéhoz?
V: Nehéz papíron hasonló páncélt biztosítani két járművön, de az Ursa általánosan jobban páncélozott (és ennek eredményeként lassabb).
A G12a a legjobban páncélozott a változatok közül de még mindig kevésbé ellenálló mint az alap Ursa.

K: Milyen védelmi lehetőségek vannak a harci rovernél?
V: A G12a ugyanolyan elhárítóval van felszerelve mint az űrhajók, ami egyedi jellemző a meglévő földi járművek között.
Ez lehetővé teszi a tulaj számára, hogy lerázza a rakétákat és torpedókat valamint elrejt a detektálás és letapogatás elől.

K: A verseny verzió rendelkezik hajtóművel vagy jump jet-el mint ahogy állítólag a Cyclone verseny széria?
V: A G12r boost funkcióval rendelkezik ami lehetővé teszi egy rövid időre a maximális sebességre gyorsítást.

K: A G12-ben van hely extra ruha (suit) számára amit be tudunk tenni (ami képes ellenállni extrém hőmérsékletnek)? Vagy képesek vagyunk nagyobb, terjedelmesebb ruhában vezetni?
V: A G12 belső tere nagyjából a fülkére és ülésekre korlátozódik így nincs hely az öltözőszekrénynek (suit locker) csak fegyvertartó (weapon rack) található benne. Azonban a jármű zárt, így szélsőséges környezetben is vezetheted szokványos ruházatban ha akarod.