Helyszínek

Fejlesztett felszíni textúrák

Frissítik és kiterjesztik a jelenlegi, felszíni textúrákat tartalmazó könyvtárakat.

Fejlesztett Geológia

A technológia segítségével sokkal valósághúbb megjelenése lesz a felszínen elhelyezkedő objektumoknak, formáknak.

Űrállomások | Rakodófedélzet

A rakódofedélzetek olyan létesítmények az űrállomásokon belül, ahol a játékosok le-, vagy felpakolhatják a rakományokat, vásárolhatnak a szállításhoz szükséges felszereléseket, vagy belevághatnak a területhez tartozó küldetésekbe.

Játékmenet

A fegyvermentes zónák felszámolása

Megszűnik a hajók fegyvereinek korlátozása az űrállomások körül, de a kézifegyverek használata még továbbra sem lehetséges. A korlátozás feloldásával együtt az állomások védelmét és a rendfenntartó erőket megerősítik, valamint lehetőség lesz további rendfenntartó erők behívására is, amennyiben szükséges.

Erőhatások

A fizikai rendszer használatával látható erőhatások fogják érni a játékosokat és NPC-ket, amikor ütést, lövést kapnak, vagy egy robbanás lökéshulláma eléri őket. A karakterek rá fognak dőlni az erős szélre, vagy megfelelően reagálnak a hajókban fellépő erőhatásokra, amelyek akár le is dönthetik őket a lábukról.

Személyes és külső tárhely

Új vizuális kezelőfelületet kap a személyes és a külső (például járműhöz tartozó) tárhely, ahová el lehet rakni az élelmiszereket, bányászott, vagy leszedett tárgyakat és egyéb használati tárgyakat.

Fejlesztett dobás

Frissítették a gránátok és egyéb tárgyak eldobásának módját, hogy megbízhatótt, pontosabb eredményt érjenek el, ehhez már vizuális segítséget is kap a játékos.

Hajók, járművek

Az Origin 100i repülhető verziója bekerül a játékba.

Origin 125a

Az Origin 125a repülhető verziója bekerül a játékba.

Oirign 135c

Az Origin 135c repülhető verziója bekerül a játékba.

Mercury Star Runner

A Mercury Star Runner az Alpha 3.11-es frissítések keretében, de nem a fő frissítéssel érkezik, hanem egy későbbi, köztes javításban.

Fegyverek

Behring BR2 ballisztikus shotgun

A fegyver, a megfelelő animáicóval és balanszolással a játékba kerül.

Behring GP-33 gránátvető

Az első gránátvető, ami a Star Citizen világában játékba kerül.

Core Technológiák

Felszíni felhajtóerő

A tengeri növények, és egyéb felszínt fedő tárgyak szimulálni fogják a felhajtóerőt, lebegést és realisztikusan reagálnak a vízre és a hullámokra, így tovább növelve a víz megjelenésének realitását a bolygókon.