Az Intergalactic Aerospace Expo (IAE) november 19-én visszatér microTechre, aminek örömére a CIG ismét egy ingyenes repülési időszakot hirdetett, egészen december 1-ig. Ez alatt az idő alatt bárki kipróbálhatja a Star Citizen ikonikus járműveit, és ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni egy felhasználói profilt és letölteni a játékot. Fontos, hogy ha még nincs felhasználói profilod, akkor az elkészítés előtt gyere fel a discordunkra és kérj egy Referral kódot, ami a későbbiekben hasznos lehet a számodra.

01 CNOU Nomad-Min.jpg

CNOU Nomad

Ez úgy működik, hogy az IAE alatt bárki ingyen felfedezheti az univerzumot, akkor is, ha nem rendelkezik játékcsomaggal. Ehhez a CIG egy CNOU Nomad hajót biztosít mindenkinek, az ingyenes időszak idejére.

Az ingyenes időszak november 19-én kezdődik 17:00 időpontban. A különböző gyártók kiállításai 48 óráig tartanak az Expo két termében, átfedéssel, így minden nap számíthatunk valamilyen újdonságra.

A kiállított hajók közül mindegyik hajó bérelhető lesz ingyenesen. Azt, hogy melyik napon melyik hajókat lehet megtekinteni – és így kibérelni – lejjebb soroljuk fel, a programmal együtt.

A Ship Showdown verseny első négy helyezettje, az ARGO MPUV, a Crusader Mercury Star Runner, a Crusader C2 Hercules Starlifter, valamint az Origin 600i hajók tulajdonosai egy különleges IAE festést is kapnak majd, valamint egy ARGO témájú hátizsákkal is gazdagabbak lesznek. Ahhoz, hogy a festést a backer megkapja, ténylegesen a hangárjában kell lennie a hajónak, nem elég, ha a Buyback listáján szerepel, de aki az IAE alatt vásárolja meg a fenti hajók egyikét, az is számíthat a különleges festésre, a 600i és az ARGO esetében pedig mindkét verzió tulajdonosai részesülnek a jutalomból.

Az Expo microTech bolygó fővárosában, New Babbage-ban kerül megrendezésre, az Expo a gyorsvasúttal elérhető, az alábbi ábra szerint:

Augusztusban került sor a Ship Showdown kieséses versenyre, amiben kiválasztották a 2951-es év kedvenc, repülhető hajóját. Nagy csatát követően végül az ARGO MPUV nyert, megelőzve az Origin 600i-t, a Crusader C2 Herculest és a Crusader Mercuryt.

A fentiek miatt ez a négy hajó külön is megérdemli, hogy a bemutatóteremben szerepeljen. Emellett akinek van ilyen hajója, az ingyen kap rá egy új festést, valamint egy bőrdzsekit, amit a karaktere viselhet. Emellett minden backer kap egy ARGO Astronautics hátizsákot, hogy megfelelőképp ünnepelhesse a győztest.

Ezen a napon minden korábbi, repülhető hajó kibérelhető lesz a kihelyezett termináloknál.

Továbbra is bérelhető lesz az összes hajó a terminálokon keresztül.