Korai karácsonyi ajándékként, december 22-én megérkezett a LIVE szerverekre a 3.16-os frissítés. A frissítés egyik legnagyobb újdonsága a Jumptown 2.0-nak elnevezett dinamikus eseménysorozat, aminek az egyik helyszíne a nevében is szereplő Jumptown lesz. És bár nem ez a legtöbb újdonságot hozó frissítés, azért ez is tartalmaz nyalánkságokat, amiket nézzünk közelebbről:

Dinamikus esemény: Jumptown 2.0

Az Alhap 3.16-ban bemutatkozik a Star Citizen legújabb dinamikus eseménye, a Jumptown 2.0. Stanton rendszer szerte, összesen három drogtermelő hely lép működésbe. Ebből kettő új, egy pedig a már ismert Jumptown. A termelőhelyek bizonyos időnként túltermelésbe kezdenek, amik különös lehetőséggel szolgálnak a hatalmas nyereségre vágyó játékosoknak. De érdemes óvatosnak lenni, mert ez nem csak egy egyszerű csomagfelmarkolós munka…Ha nem tudod magad elképzelni játékon belüli drogfutárként, akkor is részt tudsz venni az eseményen úgy, hogy eltávolítod a veszélyes anyagot a rendszerből és bár kisebb jutalom fejében, de a hatóságok raktárjaiba szállítod azt.

Mi az a Jumptown?

2019-ben a Star Citizen közössége felfedezett egy droglabort Crusader egyik holdján, a Yelán. Ami ez után következett, azt egyáltalán nem tervezték meg és teljesen meglepett mindenkit, a fejlesztőket is beleértve.

Játékosok százai keresték fel az állomást különféle célokból. Bűnözők és a kevésbé lelkiismeretes orgok rohantak oda, hogy megpakolják a hajójukat droggal és hatalmas haszonra tegyenek szert, míg más, törvénytisztelő csoportok úgy döntöttek, hogy lezárják az állomást és így megelőzik a további jogsértéseket.

Ennek az ellentétnek köszönhetően komoly háború alakult ki a haszonról álmodozó bűnözők és az önjelölt hősök között. A játékos soha nem tudhatta előre, hogy mi fogja várni Jumptownnál, miközben közelített az állomás felé, amit csak a legelhivatottabbak tudtak megtalálni, mivel az állomás pozíciója nem volt jelölve a térképen.

Ezek az események olyan nagy hatásúak voltak, hogy még a hivatalos Star Citizen történelembe is bekerültek egy nagyszerű példájaként annak, hogy a játékosok tettei hogyan alakíthatják az univerzumot.

Ha érdekel egy angol nyelvű, részletes összefoglalóvideó a Jumptowni-háborúkról, akkor azt megtekintheted ide kattintva.

Az Alpha 3.16-os frissítés megjelenésével a játékban bemutatkozik egy új, dinamikus esemény, amit az eredeti Jumptowni-háborúk ihlettek. Ezek az események komoly kihívást jelentenek majd, eddig soha nem látott jutalom reményében, egy ismerős helysztínen, teljesen új élményt nyújtva.


Milyen újdonságokat tartalmaz Jumptown 2.0?

Új, javított droglabor helyszín

A Jumptown droglabor sok csatát látott már. Igazság szerint olyan sokat, hogy a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy megerősítik az épületek védelmét. Ennek köszönhetően új fedezékek, rejtekhelyek és még tetőbejárat is került az épületre, így számos lehetőség van beszivárogni a bázisra.


Több vitás pont

Stanton rendszer csempészei egyre okosabbak lesznek és váltogatják az automatizált droggyártásaik helyszínét, szerte a rendszerben. Jumptown csak egyike ezeknek a létesítményeknek, a többi helyszín felfedezéséhez figyelni kell a Mission Manager applikációt a mobiGlasson.


Kézzelfogható dobozok

Az általános SCU konténerek túl nagyok és gyanúsak lennének, szóval az a hír terjed, hogy a bűnözők elkezdték kisebb dobozokba csomagolni a drogot. Indulás előtt győződj meg, hogy nálad van a multitoolod a vonósugár kiegészítővel.


A törvény melyik oldalán állsz?

Ebben a dinamikus eseményben mind a törvénytisztelő, mind a törvényt semmibe vevő játékosok részt tudnak venni. A küldetés végrehajtása egy-egy kulcsmomentumot kivéve azonos módon folyik, függetlenül attól, hogy melyik utat választjuk. A törvényes út esetén győződjünk meg arról, hogy nincs bűnözői szintünk, majd fogadjuk el a Crusader Security által felajánlott küldetést. Ezt követően a droggal teli ládákat el kell szállítanunk a legközelebbi LEO kikötőbe. Például ha a küldetés helyszíne Jumptown, akkor a rakományt Port Olisarra kell elszállítani. A törvényes út esetében, ha sikeresen leszállítunk legalább egy tiltott árut egy LEO kikötőbe, akkor a drog árán felül kapunk valamennyi jutalmat is.

A törvénytelen út esetében már a kezdéskor rendelkeznünk kell bűnözői szinttel, bármilyen szintűvel, majd ez után tudjuk elfogadni a Ruto által felkínált küldetést. Ehhez az is szükséges, hogy Rutoval ne legyen negatív a kapcsolatunk. Mivel ő tisztában van azzal, hogy milyen értékes az információ, amit ad, ezért azt meg kell tőle vásárolnunk. Ezen az úton haladva a drogot GrimHexre kell szállítani és ott lehet eladni, függetlenül attól, hogy hol kapcsolódik be a gyártósor. A törvénytelen út minden egyes eladott doboz esetében bónusz juttatást is eredményez.


Hogyan lehet belevágni?

Fogadd el a küldetést

Nyisd meg a mobiGlass Mission Manager applikációját és menj a Priority kategóriára, ami a General fülön található. Akát törvényes, akár törvényen kívüli küldetést keresel, itt fogod megtalálni. A küldetés segítségével ezt követően megtalálod a droglabor koordinátáit és azt, hogy hol tudod eladni a drogot.


Repülj a laborhoz

A droglabor a fentieket követően megjelenik a hajó kijelzőjén és a Starmapon. Ez lehet Crusader, microTech, vagy ArcCorp holdjain. A törvényes út esetében a drogot a legközelebbi LEO állomásra kell vinni, ami lehet Port Olisar, Port Tressler és Baijini Point, ami szintén látszódni fog a kijelzőn. A törvénytelen út esetében minden esetben GrimHexen történik a leadás és a kifizetés.


Ragadd meg a tiltott árut

Ha megérkeztél a laborba, akkor a cél az, hogy megtaláld a drogkiadó gépet. Ezt mutatja a jobbra lévő kép. Ez a gép minden 30 másodpercben kiad egy ládát, de az időzítő nem indul el addig, ameddig az előző doboz még a gépben van, így ha a teljes profitot be akarod gyűjteni, akkor tartanod kell a helyet azokkal szemben, akik szintén ezen a módon és napon akarnak meggazdagodni.


Új hajó: Drake Cutless Steel

Az Alpha 3.16-ban a Drake megacélozza a jelenlétét és bemutatja a Cutlass legújabb változatát. A Steel a célból készült, hogy a rakterében 18 katona számára legyen hely, az ajtókban pedig személy elleni gépágyúk kaptak helyet. A vas és acél hajója ideális lesz arra, hogy tekintélyes mennyiségű embert juttassunk egy bizonyos pontra, biztonságos módon.

Sandbox tartalom: Elhagyott hajó kirakók (a 3.16.1-es frissítésben érkezik)

Ennek az új funkciónak az első verziója elpusztult és elhagyott hajókkal fogja teleszórni az űrt, magához csalogatva a gyanútlan felfedezőket. A belsejében a kíváncsi játékosoknak végig kell navigálniuk magukat a roncson, hogy megszerezzék a zsákmányt.

Az elhagyott hajókkal érkeznek majd a lézeres aknák is, amelyeket meg kell próbálni kikerülni, vagy hatástalanítani. Ezek a csapdák egy későbbi frissítésben a játékosok számára is elérhetővé válnak.

Frissítés: járművek grav-lev rendszere

A fejlesztés javítani fogja a grav-lev, vagyis a felszín felett lebegő járművek  viselkedését a játékban, ennek köszönhetően sokkal élvezetesebb lesz vezetni azokat Stanton különböző égitestein. A játékosok azt is beállíthatják majd, hogy a jármű milyen magasan lebegjen a talaj fölött, de fontos tudni, hogy minél közelebb vannak a talajhoz, annál gyorsabban tudnak majd menni, viszont ezzel a súlyos sérülés kockázata is fokozatosan nő.

A grav-lev fejlesztés több járművet is érint, így a Drake Dragonflyt, az Aopoa Noxot és egy eddig titokban tartott járművet is.

Új tartalom: fejvadászat a légkörben

Új fejvadász küldetések jelennek meg szerte a Stanton rendszerben, köztük olyanok is, ahol a célpont egy-egy nagyobb bolygó légkörében próbál meg menedéket keresni. A fejvadászok mostantól üldözhetik a célszemélyeket microTech barlangjai fölött, ArcCopr állomásai és még egyéb helyszínek fölött.

Új helyszín: Kórház ArcCorpon, Area18-nál

Nem számít, hogy bekapsz-e egy lövedéket, miközben drogot pakolsz, vagy éppen hogy csak túlélsz egy hajóbalesetet, az Empire Health Services szinta azonnal meggyógyít és talpra állít. A végtelen metropolisz Area18 pontjánál felállított kórház megér egy látogatást, ha legközelebb ArcCorpon jársz.

Frissítés: jogrendszer

A Jumptown 2.0-hoz pont időben érkeznek fontos frissítések a jogrendszerhez, például átdolgozásra kerül a baráti-tűz rendszer, ami a csapatok számára folyamatosabb és élvezhetőbb játékmenetet biztosít. Ez a frissítés lehetővé teszik, hogy törvényesen védjünk meg egy olyan barátot, akire korábban rálőttek, a rakétával történő vétlen célpontbefogás pedig nem ad majd teljes bűnözői szintet.

Frissítés: A Dying Star térkép felújítása az Arena Commanderben

A Dying Star térkép frissítése az Alpha 3.16-os frissítéssel történik meg, ennek során a képi megjelenítést javítják, kiterjesztik a játékteret és átdolgozzák a térkép szélét.