Végre megérkezett az idei év második nagy frissítése, a 3.17.2. Ahogy korábban arról már beszámoltunk ebben a cikkben, most nem a szokásos módon történik a frissítés, hiszen rendszerint a 3.18-as verziónak kellene jönnie, azonban az annyi, és olyan mértékű fejlesztéseket fog hozni, hogy nem elég az elkészítésére és tesztelésére három hónap. Viszont azt sem akarta a CIG, hogy ebben a negyedévben frissítés nélkül maradjunk, ezért beiktattak egy köztes frissítést, a 3.17.2-es számút. Nézzük, hogy miket találhatunk ebben a frissítésben:

Dinamikus események

A frissítésben bemutatkozik egy új esemény, az Orison Ostroma (Siege of Orison), valamint visszatér egy már kipróbált esemény is, a Jumptown. A tervek szerint ezek az események a frissítést követő két hétben, váltakozva futnak majd, de nem konkrét időponthoz kötve, hanem az adott napon végig, hogy az összes időzónából részt vehessenek rajta a játékosok. Az érintett napokról később kiadnak egy pontos listát.

Illegális szállító küldetések

Új szállító küldetéseket terveznek azoknak, akik nem foglalkoznak a törvényességgel. A kezdetben ezeknél a küldetéseknél bizalmat kell építeni a vállalatokkal, így lehet, hogy pár legális szállítást kell nekik csinálni, majd később megkapjuk azokat a feladatokat, amikor már körözött, vagy illegális termékeket kell szállítanunk. Újdonság továbbá, hogy nem minden esetben ládákról van szó, hanem elképzelhető, hogy a ruházatban is elférő, kisebb csomagokkal kell eljuttatnunk a megfelelő helyekre.

Sok sérült szélhámos

A bűnöző életmód népszerűvé válásával a lakhatást és az ellátást is meg kell oldani, ezért az eddigi, a Kleschert leszámítva egyetlen, számukra is nyitott helyszínt, GrimHexet, pontosabban annak kórházát kibővítik, több kórterem érkezik.

Új kiemelt helyszínek

Új roncsokkal találkozhatunk a felszínen, ami körül kalózok kis bázisokat alakítottak ki. A helyszíneken izgalmas harcokba bocsátkozhatunk, aminek a végén értékes zsákmányban lehet részünk. De nem csak roncsok, hanem romos épületek is érkeznek, ahol szintén harcokra számíthatunk, valamint különféle relikviákat is találhatunk a különböző területeken.

A Reclaimer több ponton is fel fog tűnni, egyrészt microTechen lesz egy roncs, amit a NineTails átalakított, hogy lakható legyen, de az űrben is sodródni fog egy hajó, ami pedig a NineTails bázisaként üzemel.

Emellett egy küldetésnek is helyet ad, ami a Black Kite névre hallgat, ennek a részleteit nem spoilerezzük el.

MI csapatszállító hajók

Elkészült a rendszer, aminek segítségével az MI leszállóhajókat küldjön felszíni célpontokra, ott leszálljon és lerakodjon NPC fegyvereseket. A felszínen történő tájékozódásban segíti majd az NPC-ket a bolygófelszíni navigáció.

Combat Beacon frissítések

Megújulnak a Combat Beacon küldetések is, már jelezni fogja a rendszer, hogy milyen nehézségű küldetésről van szó, ezeket teljesítve pedig egyre feljebb és feljebb lépkedhetünk a szinteken, míg végül akár egy Idrissel is összeakaszthatjuk a bajszunkat.

Új űrállomások

Az eddig üres Lagrange pontokon is megjelennek az űrállomások, így több lehetőséget biztosítanak a kalandozásra. Emellett a Lagrange pontoknál is megjelenhet több quantum célpont. De fontos változtatás az űrállomásokkal kapcsolatban, hogy bemutatkoznak a kisebb hangárok, hogy a hajókat ne külső, landing padokra tegye ki nekünk a játék. Ez több okból is jó, egyrészt nem tudják szétlőni majd őket, ameddig mi liftezünk a hajónk felé, másrészt el tudunk menni pizsamában a bolygókról az állomásokra.

Játékos és NPC mozgások

Több változás is segít abban, hogy a játékosok és az NPC-k mozgása jobb, egyenletesebb legyen az univerzumban, így kevesebb életszerűtlen mozgással találkozhatunk majd.

Doboztartó a Mustangokon

Dolgoznak azon, hogy a Mustangokon lehessen szállítani a küldetések során felpakolandó ládákat és így azok szállítása a játékosok számára ne jelentsen fejfájást.

Lebegő kövek számának csökkenése

A környezettervező csapatnak köszönhetően csökkenni fog a Yelan és Daymaron található, felszín felett lebegő kövek száma.

Új hajó

Az Anvil egy újabb felszíni járművel érkezik, a légvédelmi célokra fejlesztett Centurionnal.

Új szerverlétszám

A frissítés legnagyobb újdonsága még kicsit bizonytalan, ez pedig nem más, mint hogy a szerverre a tervek szerint duplaannyi, vagyis 100 ember tudna egyszerre belépni. Ez pozitív hatással lehet a dinamikus események lefolyására, a pvp harcra és az egész életre a Stanton-rendszerben, arról nem is beszélve, hogy egy hatalmas lépés a végső cél felé, hogy egy hatalmas, közös szerver legyen.

A megnövelt létszámmal előfordulhatnak hibák, nem várt események, de folyamatosan monitorozni fogják a szerverek és a játék állapotát és megteszik a szükséges változtatásokat, javításokat. Ezt várhatóan úgy tudják majd megtenni, hogy csak a szerveroldalt kell frissíteniük.

Emellett próbálkoznak változó játékosszámmal is, miközben figyelemmel kísérik a stabilitást és a teljesítményt. Ez azt jelenti, hogy előfordulhatnak olyan szerverek, ahol 100-nál kevesebb ember lehet, de olyan is, ahol több. Előfordulhat, hogy ennek köszönhetően Siege of Orison alatt kevesebb, mint 100 ember lehet a szerveren, azonban a Jumptownt már a megnövelt, 100-as létszámmal tervezik.

Adatbázis törlés

Az Alpha 3.15 után ismét wipera készülhetünk, amit már júniusban bejelentettek és várhatóan az Alpha 3.18 megjelenésekor is lesz egy wipe. Ez azért van, mert komoly változásokat hozó rendszereket fognak bekapcsolni, mint például a Persistence. Azt is tervezik, hogy a 3.17.1-ben töltött játékórák alapján a játékosoknak bizonyos mennyiségű aUEC-et juttatnak a 3.17.2-ben, hogy ezzel is ellensúlyozzák a wipe okozta nehézségeket.