Pont időben érkezett az Alpha 3.19-es frissítés, így nincs akadálya, hogy ellátogassunk a hét végén kezdődő Invictusra, amely ebben az évben visszatért az eredeti helyszínére, ArcCorpra. De csapjunk is a lovak közé és nézzük, meg az Alpha 3.19 hivatalos videóját, majd részletesen azt, hogy mik érkeztek ebben a frissítésben:

PVP esemény Ghost Hollownál

Mélyen microTech fagyos erdeiben fekszenek egy törvényen kívüli település maradványai, amely a fénykorában illegális pénznyomdának adott helyet. És ha lehet hinni a pletykáknak, a gépek ismét életre keltek. Hagyd magad mögött a civilizációt és készülj fel a csontig hatoló hidegre és  találd meg a pénznyomdát, de közben nézz a hátad mögé, mert a terminálok várhatóan másokat is odavonzanak.

Alkatrész kiszerelés

A roncsok darabokra szedése egyszerűbbé válik az alkatrészek kiszerelhetőségével. A kézi vonósugárral lehetőség van leszedni a hajókról az épen maradt erőműveket, motorokat, fegyvereket és egyéb alkatrészeket, majd ezeket újra felhasználhatjuk, vagy akár el is adhatjuk. A most bevezetett újdonság az előfutára a torony méretű vonósugaraknak, amelyekkel a tervek szerint hamarosan mozgathatjuk a hajórakományokat is.

Új roncsmentő küldetések

Az univerzumban található roncsok szétszerelése remek karrierlehetőséget biztosít bárkinek, aki nyugodt életre vágyik és ebben a segítségére lesznek a roncsmentő küldetések. De a biztonságos munka mellett a bátrabbak elkezdhetnek szétszedni olyan hajókat is, amelyek tulajdonosai ezt nem fogják jó szemmel nézni. A döntést a botkormány mögött kell meghozni.

Stabilitás és Persistence fejlesztések

Az Alpha 3.19 számos olyan backend fejlesztést tartalmaz, amiből mindenki profitál az univerzumban. Nagyobb stabilitásra és még pontosabb állandóság mellett sokkal kellemesebb általános élményre számíthatunk, amint belépünk Stantonba.

Fejlesztett “Új Játékos Élmény”

A Star Citizen már most is egy nagyon összetett játék, pedig még közel sincs benne minden, amit terveznek. Nem csoda, hogy sok játékos, aki csak most csatlakozik, nagyon el van veszve, miközben az első lépéseit teszi meg a harmincadik században. Ezen segít a mostani frissítésben bevezetett Új Játékos Élmény, amely kb. 30 perc alatt végigvezeti a játékosokat a világ alapjain, így nagyobb eséllyel élik majd túl a kalandozásaikat Stantonban és reméljük nemsokára Pyroban is.

Lorville Városfejlesztési Osztály

Hurston bolygó fővárosa, az erősen ipari jellegű Lorville komoly átépítésen esett át, amely az egész városképet megváltoztatta. Lorville volt az egyik első bejárható város a Star Citizen világában így nem csoda, ha egy kis fejlesztésre volt szükség. Az új verzióban az épületek mérete sokkal életszerűbb lett, valóságosnak tűnnek, ami azért is fontos, hogy a későbbiekben tervezett épületbelsők elférjenek bennük.

Bányász játékmenet fejlesztések

A bányászás területén is számos változást hoz az új frissítés, amiből már mi is beszámoltunk. Ez az eszközök tulajdonságainak változásától kezdve a tárgyak mozgatásán át egészen az ércgyűjtő zsákok leszerelhetőségéig belenyúl az eddig megszokott játékmenetbe.

Invictus Launch Week

Végül, de nem utolsó sorban ennek a frissítésnek az idején rendezik – május 19. és 30. között – a birodalom legnagyobb katonai kiállítását, az Invictus Launch Weeket, ahogy arról már a bevezetőben is beszéltünk. A kiállítással egy időben a Stanton rendszerbe látogat a birodalmi flotta zászlóshajója, a Bengal hordozó, valamint megint lehetőség lesz részt venni a túrán a félelmetes Javelin rombolón. A fentieken túl számos olyan katonai jellegű hajót is meg lehet majd vásárolni, amelyhez év közben nem férünk hozzá.